Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert met eenvoudige zege langs Gurney

Danny Noppert heeft de kwartfinales bereikt van de World Matchplay. In de tweede ronde werd Daryl Gurney kansloos gelaten, de Fries won met 11-4. Lees hier meer.

Geweldige start voor Noppert

Danny Noppert mocht dag 5 van de World Matchplay beginnen en deed dat met een 16-darter. Daryl Gurney antwoordde sterk, met een 14-darter kwam hij langszij. In de derde leg kwamen de eerste breakkansen, na een matige start van Noppert aan de leg. De Noord-Ier kreeg drie pijlen op de dubbel om te breaken, maar liet die kans onbenut. Noppert hield hierdoor via dubbel 14 toch zijn eigen leg. Een leg later gebeurde juist het omgekeerde; Gurney gooide een matige eigen leg, waardoor Noppert in 16 darts wél de break pakte. In de laatste leg voor de pauze produceerde de Fries zijn eerste 180’er en verzilverde de break in 13 darts voor een 4-1 voorsprong!

Noppert behoudt ruime voorsprong

Na een korte pauze ging Noppert rustig verder waar die mee bezig was, legs winnen. Met een 114-finish brak hij Gurney voor de tweede keer, waarna hij met een 14-darter er 6-1 van maakte. In de achtste leg stopte de Noord-Ier het momentum van de Fries, via dubbel 9 won hij zijn tweede leg van de partij. Een leg later produceerde ‘Superchin’ 3 scores van 140 en brak via dubbel 18 terug naar 6-3. Wat ging het worden in de tweede pauze, 6-4 of toch 7-3? Het laatste gebeurde. Na een score van 55 gooide Noppert twee 180’ers en brak Gurney met een 86-finish via de bull terug naar 7-3.

IJzersterke finish(es)

Na de pauze verzilverde ‘The Freeze’ de break door zijn tweede 100+ finish van de wedstrijd te gooien, 102 voor 8-3. Noppert bleef nog even door gaan, want met een geweldige 132-finish (SB-T19-BULL) werd Gurney voor de derde keer gebroken. Voor de derde keer hield Noppert vervolgens ook zijn eigen leg, met de derde 100+ finish op een rij (103) kwam hij op matchpoint; 10-3. Gurney hield dankzij een 80-finish nog wel zijn eigen leg, maar een leg later maakte Noppert het in zijn eigen leg af. Met een 15-darter versloeg hij Gurney met 11-4 en plaatste hij zich voor het eerst in zijn carrière voor de kwartfinales van de World Matchplay!

Kwartfinales

Door deze overwinning is Danny Noppert de vijfde speler door naar de kwartfinales. Dinsdagavond versloeg Dimitri van den Bergh met klinkende cijfers (11-6) Rowby-John Rodriguez, terwijl Nathan Aspinall knap met 11-9 wist te winnen van James Wade. Regerend World Matchplay-kampioen Peter Wright had een tiebreak nodig tegen een sterke Krzysztof Ratajski, het werd 13-11 voor de Schot. Michael van Gerwen had ten slotte weinig moeite met Joe Cullen, met een 11-5 zege plaatste de Nederlander zich voor de kwartfinales.

Danny Noppert neemt het vrijdagavond op tegen Michael Smith of landgenoot Dirk van Duijvenbode. Deze partij staat als laatste partij gepland op de woensdagavond.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Noppert: 102,36 / 61,1%
Daryl Gurney: 94,69 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *