Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert - The Masters 2024

Danny Noppert mist matchdarts; Martin Lukeman bereikt laatste 16

Danny Noppert is uitgeschakeld op de UK Open. In een hoogstaande partij kreeg de Fries twee matchdarts, maar uiteindelijk was dat niet genoeg voor de overwinning. Martin Lukeman won in een beslissende leg.

Na de overwinning van Gian van Veen op het vierde podium kwam direct de volgende Nederlander in actie, Danny Noppert nam het op tegen Martin Lukeman. Noppert rekende vrijdagavond met 10-8 af met Gabriel Clemens, die op een gegeven moment zelfs een 7-4 voorsprong in handen had. Lukreman was vrijdag te sterk voor Jermaine Wattimena (6-5) en Leonard Gates (10-5).

Lukeman mocht de partij beginnen, maar het was Noppert die meteen goed begon aan de partij. Met een 16-darter wist Noppert meteen te breaken en kon in 11 darts de break verzilveren voor een 2-0 voorsprong. Deze break hield stand tot 4-3. In de achtste leg kreeg Noppert 100 niet van het bord, waardoor Lukeman via tops terugbrak naar 4-4. De Engelsman volgde dit op met een 14-darter in zijn eigen leg en had zo voor het eerst de voorsprong in handen in de wedstrijd. Noppert hield ook zijn eigen leg, waardoor er een 5-5 tussenstand op het scorebord stond in de korte onderbreking.

Na de pauze gingen er twee legs met de darts mee. In leg 13 miste Lukeman twee pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden en dat werd direct afgestraft door de Fries. Noppert wist dubbel 10 te raken en brak zo naar een 7-6 voorsprong. Een 118-finish zorgde ervoor dat Noppert ook zijn eigen leg hield en zo weer een verschil van twee legs had gecreëerd. Het leek erop dat de overige legs allemaal met de darts mee zouden gaan, maar dat gebeurde niet. ‘The Freeze’ kreeg twee matchdarts om de partij met 10-8 te winnen, maar miste. Lukeman greep zijn kans, gooide 68 uit en dwong zo een beslissende leg af. In de beslissende negentiende leg produceerde ‘Smash’ een ijzersterke leg en stond na 12 pijlen op een dubbel. Noppert kreeg 123 niet uit, waardoor Lukeman via dubbel 18 de comeback compleet maakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Martin Lukeman: 98,84 /43%
Danny Noppert: 97,93 / 45%

Alle uitslagen van de laatste 32 en de eerdere rondes van de UK Open vind je in ons toernooicenter!

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *