Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dave Chisnall in goede doen; tweede titel in 2022

Dave Chisnall heeft de goede vorm te pakken. Na de Belgian Darts Open heeft de Engelsman ook Players Championship 25 op zijn naam geschreven. Josh Rock werd verslagen in de finale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Donderdagmiddag begonnen 115 tourkaarthouders en 13 Challenge Tours spelers, waaronder 5 Nederlanders, aan Players Championship 25 in Barnsley. Het werd een kort dagje voor de geplaatste spelers als Gabriel Clemens, Chris Dobey, Dimitri van den Bergh, Vincent van der Voort, Stephen Bunting en Daryl Gurney. Allen verloren in de eerste ronde. Dit gold ook voor Martijn Kleermaker, die nog aan de bak moet om zijn WK-plaats te behouden en veilig te stellen.

Jules van Dongen liet wel meteen een goede indruk achter, de Amerikaan versloeg Kevin Doets met een gemiddelde van 110! Van Dongen wist dit door te trekken naar de bordfinale, waar hij Gary Anderson trof. In een beslissende leg was de Schot net te sterk. De andere Amerikaan op de tour wist het ook tot de laatste 32 te bereiken, Danny Baggish verloor met 6-2 van Krzysztof Ratajski.

Bij de laatste 16 verloor de nummer 1 van de wereld Peter Wright verrassend met 6-5 van Steve West, na een 5-2 voorsprong. Gerwyn Price won wel, hij versloeg Michael Smith met 6-2. Mike de Decker stond de hele dag goed te gooien met diverse 100+ gemiddeldes en wist dat tegen Ratajski ook te doen, met een gemiddelde van 104 werd er met 6-1 gewonnen.

Het niveau in de kwartfinales was indrukwekkend hoog. Drie van de vier halve finalisten wonnen hun kwartfinale partij met een gemiddelde van 100+. Josh Rock deed dit met een gemiddelde van 112 tegen De Decker, die zelf op een gemiddelde van 113 eindigde. Dave Chisnall versloeg Luke Humphries met 6-2 en een gemiddelde van 114. Damon Heta versloeg non-tourkaarthouder Gian van Veen met een gemiddelde van 101, terwijl Price nipt de baas was tegen Mervyn King.

Uiteindelijk bleven Dave Chisnall en Josh Rock over om de finale te spelen. Chisnall bereikte de finale na overwinningen op Simon Whitlock (6-2), Maik Kuivenhoven (6-3), Tony Martinez (6-0), Gary Anderson (6-1), Luke Humphries (6-2) en Gerwyn Price (7-6). Het Noord-Ierse supertalent Rock wist zijn allereerste Players Championship-finale te halen. Dit ging ten koste van Ritchie Edhouse (6-0), Darren Webster (6-4), Dirk van Duijvenbode (6-3), Kim Huybrechts (6-3), Mike de Decker (6-2) en Damon Heta (7-3).

Finale

Dave Chisnall mocht de finale beginnen en deed dat erg sterk. De Engelsman won de eerste 4 legs van de finale in 13,12,12 en 17 pijlen voor een 4-0 voorsprong. In leg 5 kwam Josh Rock dan eindelijk op het scorebord, dit deed hij met een 14-darter. Chisnall hield vervolgens ook zijn eigen leg in 17 pijlen, waarna hij Rock opnieuw brak, in 14 darts werd het 6-1 voor ‘Chizzy’. Deze break werd niet verzilverd, Rock brak meteen terug met een 74-finish. Hij vervolgde dit met een 122-finish in zijn eigen leg, waardoor het 6-3 werd. In leg 10 kreeg Chisnall drie pijlen op de dubbel om er 7-3 van te maken, maar miste. ‘Rocky’ profiteerde en maakte de tweede break ook ongedaan via dubbel 10. Dit keer kon Rock de break niet verzegelen, hij kreeg 66 niet van het bord. Chisnall gooide dubbel 4 en kwam daarmee op matchpoint; 7-4. Een leg later zorgde Chisnall ervoor dat hij zijn tweede titel van het jaar pakte, na zijn Euro-Tour titel in België. Rock miste een 110-finish om in de wedstrijd te blijven, Chisnall gooide dubbel 16 voor een 8-4 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 100,63 / 42%
Josh Rock: 97,15 / 25%

Nederlanders

Voor de Nederlanders was het een prima openingsdag van de vierdaags in Barnsley. Zes Nederlanders wisten de bordfinale te halen, wat uiteindelijk het eindstation was voor Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena. Geert Nentjes en Gian van Veen wonnen hun bord door respectievelijk Martin Schindler (6-5) en Jim McEwan (6-4) te verslaan. Beide heren verloren van Damon Heta. Nentjes verloor bij de laatste 16 met 6-2, terwijl Van Veen na een 6-5 zege op Joe Cullen weinig te te brengen hadden tegen de Australiër; 6-1.

Uitslagen

Kwartfinales
Dave Chisnall 6-2 Luke Humphries
Gerwyn Price 6-2 Mervyn King
Josh Rock 6-2 Mike de Decker
Damon Heta 6-1 Gian van Veen

Halve finales
Dave Chisnall 7-6 Gerwyn Price
Josh Rock 7-3 Damon Heta

Finale
Dave Chisnall 8-4 Josh Rock

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *