Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Zwaan

De Zwaan kansloos tegen Durrant: ‘Ik kreeg geen kans’

Jeffrey de Zwaan speelde afgelopen zondagavond tegen Glen Durrant in de eerste ronde van de World Matchplay. Glen Durrant bleek duidelijk te sterk te zijn met 10-3. Na afloop sprak Arjan van der Giessen de Nederlander.

Jeffrey de Zwaan begon de wedstrijd goed door zijn eigen leg te houden. Vervolgens wist Glen Durrant 4 legs op een rij te pakken. Vanaf dat moment was de Engelsman weg, ondanks dat De Zwaan prima stond te gooien. “Aan het begin dacht ik, ik staat nog niet eens zo slecht te spelen. Op gegeven moment ga je 7-3 achter de break in. Wat moet ik hier tegen doen?”

Jeffrey de Zwaan eindigde op een gemiddelde van 96,71 in de wedstrijd, maar was niet tevreden met zijn eerste pijl waardoor het meer werken was dan op gevoel gooien. “Mijn eerste pijl zat heel vaak een heel stuk erboven. Mijn eerste pijl is heel erg belangrijk voor mij. Die kreeg ik op gegeven moment er niet lekker in. Uiteindelijk stond ik wel goed te gooien, maar ik kreeg gewoon geen kans.”

‘The Black Cobra’ wist twee jaar een halve finale te halen, met o.a. een overwinning op Michael van Gerwen. Het prijzengeld van die editie had De Zwaan dit jaar te verdedigen. Door het verlies in de eerste ronde zal de Nederlander wel een aantal plaatsen zakken op de ranking, maar kijkt daar op dit moment nog niet naar. “Daar ga ik nu nog niet mee rekenen. Ik ben eerst nog herstellende (van een operatie red.) en aan het eind van het jaar gaan we kijken, hoe en wat we gaan doen. Ik geef het wat tijd.”

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *