Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jeffrey de Zwaan

De Zwaan strijdend ten onder: Cross naar kwartfinale UK Open 

Jeffrey de Zwaan heeft zaterdagavond met 7-10 verloren van Rob Cross. De Nederlander was aan zijn tegenstander gewaagd en liet enkele knappe finishes zien, maar greep net naast een plek in de kwartfinales. 

Jeffrey de Zwaan vocht zich gedurende vrijdag en zaterdagmiddag van de eerste naar de zesde ronde. Daarin mocht hij op zaterdagavond aantreden tegen Rob Cross. Het was aan de Engelsman om deze ontmoeting af te trappen en hij wist dat te doen door zijn eigen leg binnen te halen. Met een nette 130-finish deed De Zwaan hetzelfde, waarna hij ook een break kon plaatsen om op een voorsprong van 2-1 te komen. Door middel van een meesterlijke 164-finish bracht ‘The Black Cobra’ zichzelf even later op een nog gunstigere positie.  

Via dubbel twaalf wist Cross echter dichtbij te blijven, waarop De Zwaan in dertien pijlen opnieuw zijn eigen leg behield. Met een 110-finish kon ‘Voltage’ vervolgens nogmaals op korte afstand blijven. De oud-wereldkampioen wist door te pakken door met een check-out van 88 een break te forceren en zo op gelijke hoogte te komen. Door de afgesnoepte leg ook te verzilveren werkte hij zich naar een voorsprong van 5-4.  

Nadat beide heren al enkele keren hun eigen legs binnenhaalden, gooide Cross een 126-finish om de tussenstand op te trekken tot 7-6. Daarop wist hij gemiste dubbels van De Zwaan te bestraffen en zo te ‘breaken’. Met het behouden van zijn eigen leg kwam de Engelsman op matchpoint, maar De Zwaan was in staat hem met een 12-darter nog even af te remmen. Aan dertien pijlen had Cross vervolgens genoeg om een plek in de kwartfinales te bemachtigen. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
Jeffrey de Zwaan: 95.42 / 46.7% 
Rob Cross: 95.76 / 41.7% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *