Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Deelnemersveld WDF WK compleet, Sherrock ontbreekt

Nadat de uitnodigingen voor het WDF WK verstuurd waren, is het definitieve veld nu compleet. Een aantal afmeldingen zorgden nog voor nieuwe namen, terwijl de qualifiers nu ook bekend zijn.

Mannen

Ten opzichte van de verstuurde uitnodigingen door de WDF zijn er nog drie wijzigingen doorgevoerd. Roman Obhukov, Jeremy Fagg en Landon Gardiner hebben om uiteenlopende reden hun uitnodiging niet geaccepteerd. Obhukov kon een quarantaine van tien dagen niet veroorloven qua werk, Fagg ondervindt nog steeds last van een blessure en Gardiner kan door strenge regels in Nieuw Zeeland lastig in de UK komen. Kevin Luke, Jordan Brooks en Shaun McDonald zijn de drie vervangers. De Schot McDonald is daarnaast ook meteen een outsider voor de wereldtitel: in Ierland schreef hij dit jaar een grote titel op zijn naam.

Het kwalificatietoernooi zorgde ervoor dat het veld van 48 namen compleet werd. Vanuit Engeland plaatsten Johnny Haines en Jarred Cole zich, in Assen waren Mario Vandenbogaerde en Ryan de Vreede de sterksten. De loting vindt plaats op 7 december om 20.00 op het kanaal van de WDF.

Vrouwen

Net als bij de mannen vond er ook bij de vrouwen nog een verandering plaats, en niet de minste. De geruchten bleken dus waar te zijn: Fallon Sherrock heeft haar uitnodiging niet geaccepteerd. Een flinke klap voor de WDF. Vicky Pruim profiteert en mag daardoor alsnog naar Lakeside, terwijl Lorraine Winstanley alsnog een geplaatste speler wordt.

Marjolein Noijens en Rhian O’Sullivan wonnen de plekken op het kwalificatietoernooi en zullen in ronde één instromen. Sullivan liet de afgelopen twee jaar op de PDC Women’s Series zien dat zij een prima speler is. Niet iemand om graag tegen te loten dus.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *