Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Paul Lim

Deelnemersveld World Seniors Championship bekend

Afgelopen maand kwam Modus Darts met de aankondiging voor de World Senior Championship dat begin 2022 zal worden gespeeld. Het deelnemersveld is nu zo goed als bekend. Lees hier meer.

Het deelnemersveld van de eerste editie van de World Seniors Championship zal dit jaar bestaan uit 24 spelers. In totaal hebben 22 spelers een wildcard gekregen en in eind november zal er nog een qualifier op het programma staan waar de laatste twee spelers zich kunnen kwalificeren. Echter is er wel een regel dat alleen spelers boven de 50 jaar mee mogen doen aan het WK voor senioren.

Alle voormalige wereldkampioenen die niet meer in handen zijn van een tourkaart zullen deelnemen, op Dennis Priestley na. Hij zou oorspronkelijk wel meedoen, maar vanwege een knieoperatie zal hij niet meedoen. Darryl Fitton zal Priestley gaan vervangen.

Phil Taylor, Bob Anderson, Martin Adams, John Walton, Wayne Warren, John Lowe, Ted Hankey, Andy Fordham, John Part, Les Wallace, Tony David en Trina Gulliver zullen als voormalige wereldkampioenen allemaal mee gaan doen. David is onder voorbehoud, vanwege of zijn gezondheidsproblemen en het reizen.

We gaan ook minimaal één Nederlander in actie zijn. Roland Scholten heeft zijn uitnodiging geaccepteerd. De UK Open winnaar van 2004 zal een poging doen op de wereldtitel.

Bekijk hieronder het complete deelnemersveld.

Phil Taylor (60)
Keith Deller (61)
Bob Anderson (73)
Martin Adams (64)
John Walton (59)
Wayne Warren (58)
John Lowe (75)
Ted Hankey (53)
Andy Fordham (59)
Richie Burnett (54)
John Part (54)
Les Wallace (59)
Tony David (53)
Trina Gulliver (51)
Tony O’Shea (60)
Kevin Painter (53)
Terry Jenkins (57)
Peter Manley (59)
Robert Thornton (53)
Roland Scholten (56)
Paul Lim (67)
Darryl Fitton (59)
2x Qualifiers

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *