Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jermaine Wattimena

Deze Week: Alles of niets richting het WK

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 44: 1 November – 7 November

Dinsdag 2 November – Donderdag 4 November: Super Series 8, Players Championship 28 t/m 30
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnectPDC.tv

Na een uiterst geslaagd feest in Amsterdam worden deze week de serieuze gezichten weer tevoorschijn getoverd. In Barnsley staan de laatste drie Players Championships van het jaar op het programma. De laatste kans voor de spelers om zich te plaatsen voor de Players Championship Finals en, nog veel belangrijker, de laatste kans om via de Pro Tour het WK te halen. Er is nog wel een Tour Card Qualifier later deze maand, maar toch zal dit voor veel spelers als laatste kans gelden om Ally Pally te halen. Acht Nederlanders zijn al zeker, maar een aantal landgenoten kan zich daar nog bij spelen. Jermaine Wattimena staat op een WK-plek maar zal wel vol aan de bak moeten, terwijl Kevin Doets en Niels Zonneveld zich er op het laatste moment nog naar toe kunnen spelen.

Vrijdag 5 November: Grand Slam of Darts Qualifier
Tijd: 13.00
Waar te volgen: tv.dartconnect

Het Pro Tour seizoen zit er na donderdag op, maar op vrijdag keren veel spelers nog terug om het kwalificatietoernooi voor de Grand Slam te spelen. Michael van Gerwen is tot nu toe de enige Nederlander die geplaatst is en dus zal de rest van onze landgenoten vol aan de bak moeten. Traditiegetrouw zullen ook een aantal verrassende namen zich door het toernooi heen spelen. Welke namen halen het prestigieuze toernooi?

Vrijdag 5 November – Zondag 7 November: EU Development Tour 7 t/m 12
Tijd: ± 10.30
Waar te volgen: tv.dartconnect

Op dezelfde dag als de Grand Slam Qualifier klinkt in Duitsland het startsein van het laatste Development Tour-weekend. Net als vorige week in Engeland staat ook hier veel op het spel: een Tour Card, een WK-ticket en een plek op de Grand Slam. Rusty-Jake Rodriguez won in het eerste weekend maar liefst drie van de zes titels en heeft een enorme voorsprong opgebouwd. De Tour Card en de plek op de Grand Slam lijken zo dan ook al vergeven, maar doordat de Oostenrijker zich via de Pro Tour al plaatst voor het WK kan hier nog wel voor worden gestreden. Niels Zonneveld staat voorafgaand aan dit weekend tweede, maar heeft met Jurjen van der Velde en Kevin Doets twee landgenoten in zijn nek.

Zondag 7 November: Japan Qualifier
Tijd:  ± 6.00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Een Japanse Qualifier, die was toch al geweest? Dat klopt, maar net als vorig jaar geeft de PDC nog een plek aan het land van de rijzende zon. Zeventien spelers hebben zich geplaatst voor deze gesloten qualifier. Seigo Asada deed dit op het allerlaatste moment: ‘The Ninja’ heeft na een moeilijk jaar plots zijn vorm weer gevonden en lijkt één van de favorieten. Ook Edward Shoji Foulkes, vorig jaar een sensatie op het WK, hoopt zich weer richting Ally Pally te gooien.

Zondag 7 November: India Qualifier
Tijd: ± 7.00 Nederland
Waar te volgen: dartsactueel.nl

Vorig jaar kreeg Amit Gilitwala een uitnodiging van de PDC: het was niet mogelijk om een kwalificatietoernooi te houden in India, dus kreeg de in Engeland-woonachtige Gilitwala maar een gratis plek op het WK. Dit jaar keert het kwalificatietoernooi terug en daarmee lijkt ook de kans groot dat Nitin Kumar terugkeert. ‘The Royal Bengal’ is duidelijk de beste speler van zijn land en zou zonder al te veel moeite een terugkeer naar London moeten veiligstellen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *