Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Premier League 2023

Deze Week: Belfast schiet Premier League 2023 in gang

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 5: 30 Januari – 5 Februari.

Donderdag 2 Februari: Premier League Darts 1, Belfast
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Februari staat voor de deur: de Premier League staat op het punt van beginnen. De PDC wist de bekendmaking van de acht spelers lang te rekken, maar maandagochtend was daar dan toch het antwoord: de kersverse winnaar van The Masters, Chris Dobey, mag zijn debuut gaan maken. Ook Dimitri van den Bergh en Jonny Clayton reizen donderdag af naar Belfast (beide mannen openen de avond), terwijl spelers als Luke Humphries, Danny Noppert en Ross Smith teleurgesteld achterblijven. In Noord-Ierland treffen Michael Smith en Michael van Gerwen elkaar ook in ronde één, terwijl Dobey opent tegen Peter Wright. Nathan Aspinall en Gerwyn Price sluiten de eerste ronde af, waarna (net als vorig jaar) wordt doorgespeeld tot er een winnaar is. Het winnen van een avond levert 10.000 pond op: een extra aanmoediging voor de speler om het beste van hun spel te laten zien.

WDF Weekend

5 Februari: Canterbury Classic (NZL)

Na het spektakel op de Dutch Open keert de WDF deze week weer terug in rustiger vaarwater. In Nieuw-Zeeland staat één toernooi op de planning: de Canterbury Classic valt in de categorie ‘Zilver’.

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *