Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Deze Week: MVG op jacht naar eerherstel, bijltjesdag op Development Tour

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurd verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 44: 29 Oktober – 4 November.

Dinsdag 30 Oktober: Oceanic Masters
Tijd: 2:00 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

In Australië wordt op de dinsdag ochtend de Oceanic Masters begonnen, het kwalificatietoernooi voor het WK voor spelers uit Australië en Nieuw Zeeland. Bernie Smith wist zich vorig jaar via deze weg te kwalificeren voor Ally Pally, maar hij is er dit jaar niet bij. Cody Harris is als eerste geplaatst, maar ook spelers als Gordon Mathers, Haupai Puha en Tim Pusey zullen een gooi doen naar de overwinning.

Vrijdag 2 November – Zondag 4 November: World Series of Darts Finals
Tijd: 20:00 Nederland 
Waar te volgen: RTL7

In Wenen, de thuisbasis van Mensur Suljovic, zullen 24 spelers aan het finale toernooi van de 6 World Series of Darts toernooien beginnen. Twee Nederlanders zijn van de partij, en zij zijn zeker niet de minsten: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. MVG zal jagen op de overwinning, nadat hij afgelopen weekend al in de tweede ronde verloor van Steve West. Op vrijdagavond zullen de eerste ronde wedstrijden gespeeld worden. De winnaars hiervan mogen op zaterdagavond aantreden tegen de geplaatste spelers, waartoe de Nederlanders behoren. Op de zondag zullen dan de kwartfinales tot de finale worden gespeeld. Voor de volledige loting, klik hier.

Zaterdag 3 November – Zondag 4 November: Development Tour 17 t/m 20
Tijd: 11:30 Nederland
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Voor de spelers tot 23 jaar breekt een spannend weekend aan. Niet alleen wordt er na dit weekend bekend wie zich plaatst voor het jeugd WK, ook zijn er nog twee startbewijzen voor Ally Pally te verdienen. Ted Evetts en George Killington staan hierbij op pole position, maar Nederlander Geert Nentjes hijgt ze in de nek. Als het gaat om de tickets voor het jeugd WK lijken 13 Nederlander zich al te hebben verzekerd. Jeffrey de Zwaan staat virtueel ook op een plek, maar zal dit weekend wel prijzengeld moeten verdienen om ook op die plek te blijven. Ook de strijd om de Tour Cards komt na dit weekend tot een eind. Ted Evetts lijkt hiervoor bijna verzekerd, maar Rowby John Rodriguez moet nog aan de bak. De jonge Oostenrijker lijkt zijn Tour Card te gaan verliezen, maar zou die dus meteen terug kunnen pakken via de Development Tour. Op zowel de zaterdag als de zondag begint het eerste toernooi van de dag om 11:30, het tweede toernooi start na afloop van de finale.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.