Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Christian Perez

Deze Week: PDC keert terug in Azië

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 10: 6 Maart – 12 Maart.

Donderdag 9 Maart: Premier League Darts Week 6, Liverpool
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Aankomende donderdagavond staat de zesde speelronde van de Premier League op het programma. Michael van Gerwen is de speler die de koppositie flink in handen heeft na het winnen van de laatste twee speelrondes. In Liverpool mag hij het in de kwartfinales gaan opnemen tegen Jonny Clayton, een herhaling van de finale in Exeter. Peter Wright en Gerwyn Price openen de avond in Liverpool, terwijl Chris Dobey na vier nederlagen op een rij hoopt op een overwinning tegen Nathan Aspinall. De kwartfinales worden afgerond met Michael Smith tegen de halve finalist van de UK Open, Dimitri van den Bergh.

Vrijdag 10 Maart – Zondag 12 Maart: PDCNB Pro Tour 3 & 4 + PDCNB ET Qualifiers 4-6
Tijd: Vrijdag 16.00, Zaterdag & Zondag 11.00
Waar te volgen: DartConnect

De PDC Nordic & Baltic Tour gaat in sneltreinvaart door. Na een succesvol eerste weekend in Denemarken is de tour aankomend weekend te gast in Zweden. Marko Kantele en Mindaugas Barauskas, die de titels wonnen in het eerste weekend, wensen hun goede start voort te zetten. Ook Jeffrey de Graaf en Cor Dekker willen hun prima resultaten een succesvol vervolg geven. Vladimir Andersen en Daniel Larsson hebben een matige start gemaakt en zullen gemotiveerd zijn om in het tweede weekend goed te presteren. Naast twee Pro Tours staan er ook drie Euro Tour Qualifiers op het programma voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten. Zaterdag staat het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Championship op het programma, waarbij één speler zich kan kwalificeren.

Zaterdag 11 Maart – Zondag 12 Maart: PDC Asian Tour 1-3
Tijd: 2.00
Waar te volgen: DartConnect

De Asian Tour keert aankomend weekend, na twee jaar afwezig, eindelijk terug. Het eerste weekend wordt afgewerkt in Kobe, Japan. Ten opzichte van het laatste jaar dat de Asian Tour werd georganiseerd worden er in plaats van twee toernooien, nu drie toernooien in een weekend gespeeld; twee op zaterdag en één op zondag. Christian Perez, in het bezit van een PDC-tourkaart en de winnaar van de eerste editie van het Asian Championship, wordt bestempeld als één van de grote favorieten om mee te doen om de titels. Hij krijgt echter flinke concurrentie van Lourence Ilagan, Paolo Nebrida, Paul Lim, Seigo Asada, Yuki Yamada, Mikuru Suzuki en Man Lok Leung. Aan het einde van het jaar zal de top van de Asian Tour Order of Merit zich kwalificeren voor het PDC WK.

Zaterdag 11 Maart – Zondag 12 Maart: Players Championship 5 & 6
Tijd: 14.00
Waar te volgen: PDC.tv, DartConnect

Na de UK Open mogen de PDC-tourkaarthouders dit weekend weer in actie komen. In Barnsley worden Players Championship 5 & 6 afgewerkt. Zeven van de acht Premier League-spelers zullen aanwezig zijn, alleen Peter Wright heeft zich tot nu toe afgemeld. Andrew Gilding hoopt zijn succes van de UK Open voort te zetten op de vloertoernooien. Michael van Gerwen hoopt zijn teleurstelling op de UK Open weg te spoelen met een titel, terwijl Gian van Veen en Jeffrey de Zwaan hun goede niveau willen omzetten in goede resultaten.

WDF Weekend

9-12 Maart: Isle of Man Classic (IMN – Silver)
9-12 Maart: Isle of Man Masters (IMN – Bronze)
11 Maart: West Coast Classic Youth (AUS – Bronze)
11 Maart: Budapest Classic (HUN – Bronze)
12 Maart: Budapest Masters (HUN – Bronze)

Een druk weekend voor de boeg voor de WDF. In totaal staan er 5 toernooien op het programma, met één toernooi in de categorie ‘Silver’; Isle of Man Classic. Slechts één Nederlander, Anca Zijlstra, maakt de oversteek naar Groot-Brittannië om mee te spelen in de twee WDF-toernooien op het Britse eiland. In Hongarije staan er twee toernooien in de categorie ‘Bronze’ op het programma. Voor Nederland reizen onder meer Jelle Klaasen, Moreno Blom en Alexander Merkx naar het Oost-Europese land om te strijden voor de titels. In Australië wordt er een jeugdtoernooi georganiseerd door de WDF.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *