Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Adam Gawlas

Deze Week: Tsjechen willen knallen

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 19: 8 Mei – 14 Mei.

Donderdag 11 Mei: Premier League Darts 15, Sheffield
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Met nog twee speelrondes te gaan lijkt het nog een spannende strijd te gaan worden voor het vierde ticket in de play-offs. Jonny Clayton en Nathan Aspinall staan beide op 22 punten en weten dat ze volgende week sowieso tegen elkaar gaan spelen in Aberdeen. In Sheffield zou het nemen van een voorsprong daardoor extra belangrijk zijn. Aspinall opent de avond met een duel tegen Gerwyn Price, terwijl Clayton in de vierde partij Dimitri van den Bergh treft. Michael van Gerwen en Michael Smith spelen een herhaling van de WK-finale, terwijl ook Peter Wright en Chris Dobey tegen elkaar spelen in een wedstrijd die vrijwel nergens meer om gaat.

Vrijdag 12 Mei – Zondag 14 Mei: Czech Darts Open, European Tour 8
Tijd: 13.00 Middag, 19.00 Avond
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Het vierde European Tour-toernooi op rij, het vierde verschillende land op rij. Na Oostenrijk, Nederland en België reist de PDC dit weekend af naar Tsjechië. Met Adam Gawlas en Karel Sedlacek heeft dit land al twee speler met een tourkaart, maar er lijken meer goede spelers aan te komen. Michael van Gerwen zal na zijn succesvolle weekend in België vol vertrouwen naar Oost-Europa afreizen, met in zijn kielzog nog acht Nederlanders. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn de gebruikelijke namen, maar ook Jelle Klaasen, Martijn Kleermaker, Richard Veenstra, Vincent van der Voort, Jeffrey Sparidaans en Geert Nentjes komen in actie.

Zaterdag 13 Mei – Zondag 14 Mei: Women´s Series 5 t/m 8
Tijd: 11.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

In februari vond het eerste weekend van de Women’s Series 2023 plaats: deze week komt er eindelijk een vervolg. Beau Greaves was met drie titels weer dominant, maar ook Mikuru Suzuki was een kleine drie maanden geleden succesvol. Fallon Sherrock en Lisa Ashton moeten zo dus aan de bak om de achterstand op deze twee dames niet te ver op te laten lopen. Vanuit Nederland zal er vooral worden gekeken naar Aileen de Graaf én Noa-Lynn van Leuven. Met een finaleplek in Wales afgelopen weekend bij de WDF liet Van Leuven zien in vorm te zijn: wat kan zij bij de PDC?

WDF Weekend

12 – 14 Mei: Cyprus Classic & Masters

De WDF zoekt dit weekend de zon op: in Cyprus vinden de eerste edities van de Cyprus Classic en Masters plaats. Beide toernooien vallen in de categorie brons.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

  1. Goed initiatief, dit weekbericht, maar jammer dat je in dit kader niet noemt dat er donderdag 11 mei een Home Nation Qualifier is waar 2 Tsjechen zich nog kunnen plaatsen voor het toernooi dat vrijdag begint, daar kunnen relatief onbekende Tsjechen “knallen” 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *