Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond Smith

Deze Week: Van Denemarken naar Australië

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 7: 13 Februari – 19 Februari.

Donderdag 16 Februari: Premier League Darts 3, Glasgow
Tijd: 20.00
Waar te volgen: Viaplay, live.dartsdata

Na het grote succes van Gerwyn Price in eigen land is het deze week Peter Wright die al het publiek achter zich krijgt. In Schotland belooft het een heksenketel te worden: Dimitri van den Bergh zal als eerste tegenstander van ‘Snakebite’ gewaarschuwd zijn. Nathan Aspinall en Michael van Gerwen openen de avond, terwijl ook Gerwyn Price en Michael Smith het voor het eerst dit jaar tegen elkaar opnemen. Jonny Clayton en Chris Dobey sluiten de eerste ronde af.

Vrijdag 17 Februari – Zondag 19 Februari: PDCNB Pro Tour 1 & 2 + PDCNB ET Qualifiers 1-3
Tijd: Vrijdag 16.00, Zaterdag/Zondag 11.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Ook in het noorden van Europa worden er dit weekend pijlen gegooid. Het seizoen van de PDCNB, voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten, gaat van start. Een verandering in de regels zet echter de hele tour op zijn kop: Madars Razma en Darius Labanauskas zijn dit jaar uitgesloten van deelname. Extra kansen dus voor spelers als Vladimir Andersen, Daniel Larsson, Dennis Nilsson en Marko Kantele om het WK te halen. Gedurende het weekend worden er ook nog drie kwalificatietoernooien gehouden voor de European Tour.

Zaterdag 18 Februari – Zondag 19 Februari: DPA Pro Tour 1 t/m 4
Tijd: 1.00
Waar te volgen: tv.dartconnect.com

Na twee jaar zonder DPA Pro Tour keert het Australische circuit dit jaar dan eindelijk weer terug. In New South Wales staan er meteen vier toernooien op de planning: de speler die aan het einde van het jaar bovenaan de ranking staat mag naar het WK. Raymond Smith geldt als de absolute topfavoriet, maar zal ook concurrentie krijgen van Gordon Mathers, die net zijn tourkaart heeft verloren.

Zaterdag 18 Februari – Zondag 19 Februari: Players Championship 3&4
Tijd: 14.00 uur
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

Danny Noppert zal deze week nog wel even nagenieten van zijn vierde PDC-titel, maar vanaf zaterdag is het weer volle bak: het derde en vierde toernooi uit de Players Championship-reeks staan op het programma. Voor spelers die een ongelukkig eerste weekend kenden een ideale mogelijkheid om revanche te nemen, terwijl spelers als Richard Veenstra en Raymond van Barneveld hopen hun vorm te behouden. Naast de 22 Nederlandse tourkaarthouders lijkt ook Christian Kist een uitnodiging te mogen verwachten: op naar weer een titel voor één van onze landgenoten.

WDF Weekend

17 – 19 Februari: South Australian Classic
17 – 19 Februari: Scottish Open

Het lijkt wat een ongelukkige planning: in hetzelfde weekend als de start van de DPA Pro Tour staat er in Australië ook een toernooi in de categorie ‘Goud’ bij de WDF op het programma. De winnaar van dit toernooi verzekert zich meteen van een plek op het WDF WK 2024. In Schotland staat daarnaast een toernooi in de categorie ‘Zilver’ op het programma.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *