Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael Smith - Grand Slam of Darts 2022

Deze Week: Zes Nederlanders op Grand Slam of Darts

Tegenwoordig wordt er bijna 365 dagen per jaar op professioneel niveau darts gespeeld. Dit gebeurt verspreid over de hele wereld, van Nederland tot Maleisië. In ‘Deze Week’ zullen wij u op de hoogte houden van alle toernooien die in de aankomende week worden gespeeld. Op deze manier hoeft u geen pijl te missen. Week 45: 6 November – 12 November.

Dinsdag 7 November – Vrijdag 10 November: PDC Europe Super League
Tijd: 12.00
Waar te volgen: PDC.tv, tv.dartconnect.com

De Pro Tour zit er op, de tv-toernooien komen eraan, maar in Duitsland gaat deze week de focus eerst op de PDC Europe Super League. 24 Duitsers strijden vier dagen lang om de titel én een plek op het WK. Florian Hempel was vorig jaar de sterkste, maar doordat hij in de top 64 van de wereld staat kan hij zijn titel niet verdedigen. De kans dat er zo een WK-debutant uit dit toernooi komt is daardoor groot: Daniel Klose, Niko Springer, Pascal Rupprecht en Lukas Wenig lijken de favorieten. Max Hopp en Andree Welge hopen hun oude vorm te vinden en voor een stunt te zorgen, terwijl ook Liam Maendl-Lawrance, die zich al voor het WDF WK plaatste, ook op een verrassing hoopt.

Zaterdag 11 November Zondag 12 November: Grand Slam of Darts
Tijd: 14.00 & 20.00
Waar te volgen: Viaplay, www.pdc.tv/live-scores

Negen dagen lang darten: op het WK na is de Grand Slam of Darts het langste toernooi van het jaar. In Wolverhampton beginnen op zaterdag weer 32 spelers in groepen van vier aan het toernooi, mét zes Nederlanders. Twee daarvan lootten bij elkaar in de groep: Michael van Gerwen en Martijn Kleermaker. Van Gerwen start op zaterdag tegen Fallon Sherrock, terwijl Danny Noppert in een andere groep zijn toernooi begint tegen de Japanner Haruki Muramatsu. Dirk van Duijvenbode, nog herstellende van een blessure, krijgt met Gary Anderson een flinke uitdaging te wachten, terwijl ook Luke Humphries en Steve Lennon nog in die groep zitten. Berry van Peer keert terug op de Grand Slam tegen Jonny Clayton, terwijl Gian van Veen meteen een kraker wacht tegen Ryan Searle.

WDF Weekend

10 – 12 November: Irish Open & Irish Classic
10 – 12 November: Seacoast Open (USA)

Vorige week stonden er al twee toernooien in de categorie ‘Zilver’ op het programma, deze week komt daar zelfs nog een ‘gouden’ toernooi bij. De twee toernooien in Ierland leveren ontzetten veel punten op richting het WK van volgend jaar, terwijl ook in de Verenigde Staten op het ‘zilveren’ niveau wordt gedart.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

  1. “terwijl Gian van Veen meteen een kraker wacht tegen Gian van Veen” Die moet Gian van Veen kunnen winnen 😉 Ik hoop op echte winstpartijen van Gian !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *