Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Di Zhuang

Di Zhuang als tweede Chinees naar WK 2021

Doordat de Asian Tour dit jaar niet is doorgegaan, heeft de PDC begin deze week besloten om 4 verschillende kwalificatietoernooien in Azië te organiseren. Zondagochtend werd het eerste kwalificatietoernooi in Xiamen, te China gespeeld. Lees hier meer.

Zondag 17 Oktober werd de eerste Chinese Qualifier gespeeld, waar Chengan Liu zich voor het WK wist te plaatsen. Hij versloeg Qingyu Zhan met 6-4 in de finale. Door het annuleren van de Asian Tour, had China het geluk om een tweede kwalificatietoernooi te organiseren. Voor het eerst zouden twee Chinezen meedoen aan een PDC WK.

Di Zhuang en Wenge Xie wisten de finale te bereiken. De finale werd gespeeld in het format van de eerste ronde van het WK, best of 5 sets. Beide heren begon erg nerveus aan de finale, waardoor er meteen een beslissende leg moest komen in de eerste set. Via tops brak Zhuang zijn landgenoot en pakte de eerste set.

In de tweede set begon Xie erg goed met een 14-darter, maar wist de break niet te verzilveren. Zhuang brak terug en pakte met een 13-darter en 17-darter de tweede set met 3-1.

Na een korte pauze begon ‘The Golden Scorpion’ ook goed aan de derde set, hij pakte de eerste twee legs. In de derde leg hield Xie nog wel zijn eigen leg met een 97-finish, maar hij zag een leg later Zhuang via dubbel 6 zijn allereerste WK-ticket pakken. Hij won de finale met 3-0 (3-2,3-1,3-1) in sets van Wenge Xie.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Di Zhuang: 76,63 / 33,33%
Wenge Xie: 70,92 / 28,57%

Bekijk hieronder alle uitslagen van de knock-outfase.

Kwartfinales:
Di Zhuang 2-0 Minhui Ye
Wenguang He 2-0 Songchun Li
Wenge Xie 2-1 Guofu Zhang
Weihua Chen 2-0 Jin Xu

Halve finales:
Di Zhuang 2-0 Wenguang He
Wenge Xie 2-0 Weihua Chen

Finale:
Di Zhuang 3-0 Wenge Xie

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *