Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Diogo Portela

Diogo Portela succesvol in Costa Rica, opnieuw naar WK

Diogo Portela heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag voor de vijfde keer gekwalificeerd voor het PDC WK. In Costa Rica was hij bij verre weg de beste speler van de dag. Lees hier meer.

Voor het eerst in de geschiedenis werd een officieel PDC-kwalificatietoernooi georganiseerd in het Centraal-Amerikaanse Costa Rica. De opkomst was best groot, want in totaal deden 64 spelers uit 8 verschillende landen een gooi naar het felbegeerde WK-ticket. Spelers uit Argentinië, Belize, Brazilië, Costa Rica, Chili, Guyana, Nicaragua en Panama waren aanwezig in San José. In mei 2020 liet de grote favoriet voor deze qualifier, Diogo Portela, al weten in de Darts Around the Globe podcast dat ze bezig zijn om elk jaar het kwalificatietoernooi in een ander land in Centraal en Zuid-Amerika te gaan houden.

Portela kende geen problemen op weg naar de finale, hij verloor geen enkele leg. Guillermo Soto, Carlos Cubero, Alvaro Perez, Christian Sandi en William Rojas werden allemaal verslagen met 6-0. In de finale was Costa Ricaan Diego Orozco de tegenstander. Op weg naar de finale was hij o.a. te sterk voor twee kanshebbers, Jesus Salate (6-3) en Norman Madhoo (6-5).

De finale begon met drie breaks op een rij, voordat Diogo Portela in de vierde leg zijn eigen leg hield in 23 darts. In de leg die daarop volgde gooide de Braziliaan 80 uit in 15 darts voor een 4-1 voorsprong. De break werd echter niet verzilverd, met een 50-finish brak Orozco meteen terug. Orozco kreeg in zijn eigen leg de kans om de break te verzilveren, maar een 120-finish werd niet uitgegooid. Via dubbel 10 maakte Portela de break meteen ongedaan en kwam op matchpoint; 5-2. In de achtste leg maakte ‘Braziliant’ het geweldig af, met een 16-darter plaatst hij zich voor de vijfde keer voor het WK!

Bekijk hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinales.

Kwartfinales
Diogo Portela 6-0 Christian Sandi
William Rojas 6-5 Theodore Lennan
Diego Orozco 6-3 Rodolfo Janier Rodriguez
Norman Madhoo 6-5 Ricardo Manzano

Halve finales
Diogo Portela 6-0 William Rojas
Diego Orozco 6-5 Norman Madhoo

Finale
Diogo Portela 6-2 Diego Orozco

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *