Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Diogo Portela: ‘I am doing everything I can to grow darts in Brazil’

In deze bizarre tijden met het coronavirus zal er de aankomende tijd geen live darts zijn bij de PDC. In de komende weken heeft Darts Actueel daarom meerdere Achter de Okkie Podcasts opgenomen met verschillende spelers. In de vijfde aflevering van ‘Corona Tapes’ spreken we onze eerste internationale gast: Braziliaan Diogo Portela. 

De redacteurs van Darts Actueel, Mike Hooiveld en Pim Huberts, spreken met 3-voudig WK-deelnemer Diogo Portela, woonachtig in Engeland. Ook Diogo Portela is druk met online darten. Hij doet er alles aan om zelfs in deze tijden, het darten in Brazilië te promoten. ”Ik probeer tegen zoveel mogelijk Braziliaanse darters een online wedstrijd te spelen. Nu heb ik daar de tijd voor en ik vind het nog leuk om te doen ook”, vertelt hij Darts Actueel.

Diogo Portela is al een aantal jaar een bekende darter. Hij schreef eerder al een Challenge Tour op zijn naam en heeft al flink wat ervaring op de Pro Tour. Hij vertelt ons over zijn moeilijke jaar in 2019 waar hij erg zoekende is naar zijn stijl die hem het jaar daarvoor successen opleverde.

Er wordt gepraat over het PDC WK en de PDC World Cup of Darts. Wie zijn de nieuwe kanshebbers om de nieuwe koppelmaat van Diogo te worden?

Ook wordt er gepraat over de dartsport in Brazilië en daarbuiten. Portela is de beste darter van Zuid-Amerika en is een echte ambassadeur voor darts op zijn continent. In de podcast weet de Braziliaan een aantal interessante nieuwe landen te benoemen die groeiende zijn in de sport. Ook omschrijft hij het dartcircuit in Brazilië om te eindigen met een geweldig komische anekdote met Belgische/Nederlandse profdarters.

Luister nu de podcast met Diogo Portela op Spotify (Achter de Okkie) of op Youtube (Darts Actueel).

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Diogo Portela: ‘I am doing everything I can to grow darts in Brazil’