Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode zin in World Matchplay: “Ik ga er nu met meer ervaring heen”

Dirk van Duijvenbode start zondagmiddag om 14:00 uur zijn tweede deelname van de World Matchplay. In de eerste ronde treft hij Ryan Searle. Darts Actueel blikt vooruit met de Nederlander.

Van Duijvenbode maakte vorig jaar zijn debuut op de World Matchplay door zich via de Pro Tour Order of Merit te kwalificeren. In de eerste ronde was Jonny Clayton in een spannende partij met 10-7 te sterk. Toch is er wat veranderd tussen de deelname van vorig jaar en dit jaar. “Vorig jaar was alles nieuw en dat was volgens mij ook weer één van de eerste wedstrijden met publiek, dus dat was allemaal wennen en mijn adrenaline was ook veel te hoog. Doordat mijn adrenaline te hoog was, gooide ik te gehaast. Voor dit jaar geldt dat ik veel ervaring in de tas heb en met veel zelfvertrouwen daar heen ga. Ook ben ik dit jaar geseed, wat natuurlijk een voordeel is.”

Van Duijvenbode is op dit moment bezig aan één van zijn beste seizoenen, zo wist hij dit jaar al twee toernooien te winnen en doet de Nederlander het ook goed op de TV-toernooien. ‘Aubergenius’ ziet zichzelf de aankomende jaren dan ook in de top van de wereld blijven. “Vaste waarde in de top 16 weet ik niet, ligt er een beetje aan hoe ik mijn prijzengeld verdedig dit jaar. Ik denk wel dat ik het niveau heb van een vaste top 16-speler, maar laten we het op dit moment houden dat ik de aankomende tijd wel een speler in de top 24 blijf.”

Bekijk hieronder het complete interview met Van Duijvenbode.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Dirk van Duijvenbode zin in World Matchplay: “Ik ga er nu met meer ervaring heen”