Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Drie Nederlanders succesvol, Tricole schrijft geschiedenis

Afgelopen zondag werd in Hildesheim de laatste vier Euro Tour kwalificatietoernooien van dit weekend afgewerkt voor spelers zonder tourkaart. Er lagen tickets in het verschiet voor Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije en Nederland. Lees er hier meer over.

Rond 10:00 uur Nederlandse tijd begon het eerste kwalificatietoernooi, voor de Austrian Darts Open. Wesley Plaisier kon wederom zegevieren. Na knappe zeges op o.a. Christian Kist, Scott Marsh en Philip van Gasse kan de Nederlander alweer vooruit gaan kijken op zijn derde Euro Tour deelname van het jaar. De andere qualifier werd een Fransman. Thibault Tricole mag volgend weekend zijn Euro Tour debuut gaan maken in Graz en wordt daarmee de eerste Fransman ooit op een Euro Tour. De WDF WK-finalist deed dit met overwinningen op o.a. Shaun Narain, Ronny Huybrechts en Kevin Blomme.

Het tweede kwalificatietoernooi was de dag was voor de Czech Darts Open. Twee Nederlanders kenden succes en mogen in het Oost-Europa hun debuut gaan maken. Martijn Dragt en Dennie Olde Kalter waren de gelukkigen. Dragt kende weinig problemen op weg naar de finaleronde, hij verloor slechts vier legs. In de finaleronde moest er een beslissende negende leg aan te pas komen tegen Stefan Bellmont, maar met een 12-darter sloot Dragt het in stijl af! Olde Kalter kwalificeerde zich na overwinningen op o.a. Jelle Klaasen, Owen Roelofs en Danny van Trijp. Toch had de Hengeloër ook wat geluk nodig. Klaasen miste een matchdart, terwijl Van Trijp vier matchdarts miste in de finaleronde.

Bij het derde kwalificatietoernooi werd er gestreden om twee tickets voor de Hungarian Darts Trophy. Tijdens dit toernooi waren de Nederlanders minder succesvol. Één Nederlander bereikte de finaleronde, Davy Proosten behaalde zijn derde finale van het weekend. Opnieuw ging het mis voor de Limburger, hij verloor van de Duitser Franz Roetzsch met 5-0. Roetzsch was eerder ook al te sterk voor Danny van Trijp en Fabian Schmutzler. Thibault Tricole was de andere speler die een ticket pakte voor de Euro Tour in Hongarije. Met zeges op o.a. Michael Rasztovits (108 gemiddeld), Darren Penhall en Lukas Wenig verzekerde ‘The French Touch’ zich van zijn tweede Euro Tour deelname.

Het laatste kwalificatietoernooi van het weekend was voor de Dutch Darts Championship in Zwolle in het Hemelvaartweekend. De Nederlanders waren uitgesloten om mee te spelen in dit kwalificatietoernooi, omdat ze een eigen Host Nation Qualifier hebben om zich te kwalificeren. Waarschijnlijk zal dit toernooi op de donderdag voor het toernooi worden afgewerkt. Stefan Bellmont en Rene Eidams pakten hun kans. Bellmont wist zich alweer voor de derde keer dit jaar te kwalificeren voor een Euro Tour. Ditmaal was hij onder meer te sterk voor Darren Penhall, Thibault Tricole en Scott Marsh. Rene Eidams werd de verrassing van het toernooi en zien we ook terug in Zwolle. In de finaleronde versloeg hij de Nederlandse Italiaan Sergio Krassen met 5-3.

Uitslagen

Austrian Darts Open Qualifier
Kwartfinales
Philip van Gasse 5-4 Scott Williams
Wesley Plaisier 5-2 Scott Marsh
Kevin Blomme 5-2 Owen Roelofs
Thibault Tricole 5-4 Manuel Gutjahr

Finalerondes
Wesley Plaisier 5-1 Philip van Gasse
Thibault Tricole 5-2 Kevin Blomme

Czech Darts Open Qualifier
Kwartfinales
Martijn Dragt 5-2 Davy Proosten
Stefan Bellmont 5-2 Scott Williams
Dennie Olde Kalter 5-3 Owen Roelofs
Danny van Trijp 5-3 Darren Penhall

Finalerondes
Martijn Dragt 5-4 Stefan Bellmont
Dennie Olde Kalter 5-4 Danny van Trijp

Hungarian Darts Trophy Qualifier
Kwartfinales
Franz Roetzsch 5-1 Fabian Schmutzler
Davy Proosten 5-4 Roberto Vandaele
Lukas Wenig 5-3 Wesley Plaisier
Thibault Tricole 5-3 Darren Penhall

Finalerondes
Franz Roetzsch 5-0 Davy Proosten
Thibault Tricole 5-2 Lukas Wenig

Dutch Darts Championship Qualifier
Kwartfinales
Stefan Bellmont 5-2 Thibault Tricole
Scott Marsh 5-4 Michael Rasztovits
Rene Eidams 5-0 Ciaran Teehan
Sergio Krassen 5-3 Franz Roetzsch

Finalerondes
Stefan Bellmont 5-1 Scott Marsh
Rene Eidams 5-3 Sergio Krassen

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *