Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dartbord Euro Tour

Dubbelslag voor János Végso tijdens Euro Tour kwalificatie

Afgelopen weekend werden in Boedapest kwalificatietoernooien gespeeld voor de aankomende drie Euro Tours in het najaar. Voor de Hungarian Darts Trophy werd er een Host Nation Qualifier gespeeld, waarbij vier Hongaren zich konden plaatsen. Lees hier meer.

Gibraltar Darts Trophy

Zaterdagmiddag om 12:00 uur begon het Oost-Europese kwalificatietoernooi voor de Gibraltar Darts Trophy. In totaal deden 18 spelers een gooi naar één ticket voor de Euro Tour op het Iberische schiereiland. Uiteindelijk bleven de Hongaar Patrik Kovacs en de Sloveen Benjamin Pratnemer over. Kovacs laat de laatste twee jaar al mooie dingen zien en bereikte de finale met overwinningen op Sebastian Steyer (6-5), Laszlo Kadar (6-4) en Gábor Jagicza (6-3). Pratnemer was te sterk voor Pál Szekely (6-4), Janos Végso (6-0) en Sebastian Bialecki (6-5). In de finale miste de Sloveen veel dubbels, waar Kovacs optimaal gebruik van maakte. Met een 6-1 overwinning en een gemiddelde van 88 kan ‘The Planer’ zich op gaan maken voor zijn tweede Euro Tour in zijn carrière. De Gibraltar Darts Trophy zal in het weekend van 24-26 september gespeeld worden.

Halve finales
Patrik Kovacs 6-3 Gábor Jagicza
Benjamin Pratnemer 6-5 Sebastian Bialecki

Finale
Patrik Kovacs 6-1 Benjamin Pratnemer

Hungarian Darts Trophy

Voor de Hungarian Darts Trophy werd geen Oost-Europese Qualifier gespeeld, omdat er vorig jaar vijf kwalificatietoernooien werden gespeeld. Uiteindelijk werden er maar vier Euro Tours georganiseerd, wat betekende dat de winnaar van het laatste kwalificatietoernooi (Adam Gawlas) zich plaatste voor de eerste Euro Tour van 2021. Om 17:00 uur op zaterdagmiddag begon in Boedapest de Host Nation Qualifier voor de eerste editie van de Euro Tour in Hongarije. Er waren 4 tickets beschikbaar, uiteindelijk deden 31 spelers een poging. Veel onbekende spelers bereikten de finaleronde, Patrik Kovacs en János Végso waren de enige bekende namen die daar ook kwamen. Toch wist Kovacs zich niet te kwalificeren, hij verloor verrassend met 6-2 van Gábor Jagicza die zijn debuut mag gaan maken op de Euro Tour. Péter Strbik en József Rucska zijn twee andere debutanten, zij versloegen Németh Szabolcs en János Börzsei in de finaleronde. Végso wist zich wel te kwalificeren en gaat daarmee voor de derde keer deelnemen aan een Euro Tour toernooi. De Hungarian Darts Trophy wordt gespeeld in het weekend van 3-5 september.

Halve finales
Péter Strbik 6-0 Róbert Tóth
Németh Szabolcs 6-5 Gábor Agócs
Attila Szabados 6-5 Béla Balogh
János Végso 6-2 Gergely Lakatos
Patrik Kovacs 6-4 Laszlo Kadar
Gábor Jagicza 6-3 Csaba Nagy
József Rucska 6-4 Gábor Takacs
János Börzsei 6-4 János Szalai

Finaleronde
Péter Strbik 6-4 Németh Szabolcs
János Végso 6-0 Attila Szabados
Gábor Jagicza 6-2 Patrik Kovacs
József Rucska 6-2 János Börzsei

Euro Tour 3

Zondagmiddag om 12:00 uur begon het laatste kwalificatietoernooi van het weekend, het is echter nog maar de vraag of deze Euro Tour nog gespeeld gaat worden. In totaal speelden 12 spelers het kwalificatietoernooi. De beste spelers bleven natuurlijk over, met uiteindelijk twee Hongaren in de finale; János Végso en Lászlo Kadar. Végso, die zich zaterdag al kwalificeerde voor de Hungarian Darts Trophy, versloeg op weg naar de finale Sándor Bállo (6-1) en Patrik Kovacs (6-4). Kadar bereikte zijn eerste finale van het weekend met overwinningen op Benjamin Pratnemer (6-4) en Sebastian Steyer (6-4). In de finale was het Kadar die scorend beter was, maar wel teveel dubbels miste. Végso profiteerde daarvan en won de finale met 6-3. De Hongaar kwalificeert zich hiermee voor twee van de drie Euro Tours.

Halve finales
János Végso 6-4 Patrik Kovacs
Laszlo Kadar 6-4 Sebastian Steyer

Finale
János Végso 6-3 Laszlo Kadar

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *