Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Dutch Open 2019 view

Dutch Open en De Bonte Wever Assen hebben de intentie om samen verder te gaan

Zowel directeur Niels de Ruiter van de Nederlandse Dartbond als directeur Christa de Ruiter (geen familie) van hotel/evenementencomplex de Bonte Wever in Assen blikken zeer tevreden terug op de zesde editie van de “Dutch Open” in de Drentse hoofdstad. Het contract wat beide hebben afgesloten duurt tot en met 2020, maar zo zegt Niels de Ruiter: ‘We gaan na dit weekend snel om de tafel om te kijken wat er na 2020 mogelijk is.’ Ook Christa de Ruiter is positief gestemd.

Zes jaar geleden verruilde de Dutch Open Veldhoven voor Assen. ‘De situatie was toen niet ideaal’, blikt Niels de Ruiter terug,”Er was nog een ijsbaan en we moesten tenten huren om de capaciteit te kunnen herbergen. Maar de ijsbaan verdween en een ingrijpende verbouwing vervolgde op het complex aan de rand van het Asser centrum. De binnencapaciteit werd flink verhoogd en het hotel werd fors uitgebreid. We hebben nu de capaciteit, om alle darters fatsoenlijk te kunnen laten spelen”, verteld Christa de Ruiter.

“We hebben nu zoveel ruimte dat we de 4000 deelnemers op kunnen vangen, sterker, ik denk dat we kunnen groeien naar 5000 deelnemers”. Dat laatste is ook belangrijk voor de Nederlandse Dartbond. “We worden hier gastvrij ontvangen, en na de verbouwing is dit een perfecte plek voor spelers en publiek”, volgens Niels de Ruiter. Christa de Ruiter vult aan, “We hebben nu 260 hotelkamers, dus we kunnen 600 deelnemers laten logeren”.  Het grootste darttoernooi ter wereld heeft inmiddels een belangrijke plek gekregen binnen de Bonte Wever. “Personeel en ook ik kijken er elk jaar weer naar uit, we kunnen nu vooraf goed plannen, de zalen inrichten en de zaken goed regelen”, aldus Christa de Ruiter.

Ook niet onbelangrijk is de perfecte organisatie. Op de TV-banen in de Purple zaal, voorafgaand aan de finales, zitten de tribunes steevast vol. Op zondag is het evenement, op de finaledag, met 2000 mensen stijf uitverkocht. Er is beveiliging, voldoende horeca en toiletruimte. Christa de Ruiter ziet de komende onderhandelingen met vertrouwen tegemoet. “Het hoort nu al bij Assen” zo besluit zij. Voor Niels de Ruiter zullen het de laatste besprekingen zijn. Op 1 april vertrekt hij als directeur bij de NDB en dus ook als toernooidirecteur. Hij gaat aan de slag in de vastgoedsector. ‘Ach dan kan ik volgend jaar meedoen’. Dat de Dutch Open in Assen zal blijven lijkt een zekerheid, en dat is mooi voor alle darters en liefhebbers.

Image courtesy of FOTO: Pim Huberts (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *