Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Geert Nentjes

Geert Nentjes in elfde leg onderuit tegen Ratajski

Geert Nentjes is er niet in geslaagd om voor de eerste keer de finaledag van een Euro Tour te behalen. Krzysztof Ratajski was nipt te sterk in de tweede ronde van de German Darts Open. Lees hier meer.

Geert Nentjes boekte vrijdagavond zijn allereerste overwinning op de Euro Tour door Josh Rock met een 6-0 whitewash terug te sturen naar Noord-Ierland. Krzysztof Ratajski kent dit jaar minder succes op de Euro Tour. Hij staat op dit moment niet bij de beste 32 spelers van de Euro Tour Order of Merit en zal dit weekend goed moeten presteren als hij het EK nog wil halen, de Pool speelt de laatste twee Euro Tours van het jaar niet!

Eigen legs worden gehouden

Kryzsztof Ratajski begon de wedstrijd en deed dat goed door zijn eigen leg met een 52-finish te houden. Ook Geert Nentjes hield zijn eerste eigen leg door dubbel 16 te gooien, nadat Ratajski twee pijlen miste op tops voor de break. Tot 3-2 hielden beide heren vrij eenvoudig hun eigen legs, waaronder een 13-darter van de Nederlander.

Ratajski breakt, Nentjes vecht terug

In de zesde leg had Nentjes moeite met het vinden van de triples. Ratajski profiteerde optimaal en plaatste dankzij een 80-finish de eerste break van de wedstrijd; 4-2. ‘The Polish Eagle’ verzilverde de break een leg later door een 19-darter te produceren. Toch liet Ratajski Nentjes terug in de wedstrijd komen. Met een 13-darter hield Nentjes zijn eigen leg, waarna hij met een 78-finish terug brak naar 5-4. Met de derde 13-darter van de wedstrijd kwam ‘The Spear’ weer op gelijke hoogte; 5-5.

Ratajski wint decider

Een overwinning kwam er niet voor de Urker. Ratajski produceerde zijn beste leg van de wedstrijd. Met scores van 140-59-140-130 en dubbel 16 wist Ratajski alsnog te winnen van Nentjes. Met deze overwinning komt de Pool op een voorlopige plaats voor het EK, maar zal dit weekend zeker nog een wedstrijd moeten winnen om zijn deelname veilig te stellen. Bij de laatste 16 treft Ratajski de winnaar van Rob Cross tegen Martin Lukeman.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Krzysztof Ratajski: 89,03 / 50%
Geert Nentjes: 90,92 / 62,50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *