Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price wint International Darts Open

De International Darts Open kwam zondagavond ten einde. Gerwyn Price en Peter Wright mochten in de finale gaan uitvechten wie er met de titel naar huis zou gaan.

De laatste partij van de International Darts Open 2022 werd begonnen door Peter Wright, maar het was Gerwyn Price die het sterkst aan de wedstrijd begon. Scorend waren beide heren exact gelijk, want voor beiden bleef 81 over, na 9 gegooide pijlen. Wright kreeg deze niet met 3 pijlen van het bord, Price wel: 1-0. De break werd echter meteen ongedaan gemaakt door Wright, die in de tweede leg 81 wél finishte. ‘Snakebite’ wist de break te verzilveren met een 16-darter en ook de vierde leg ging met de darts mee door een 11-darter van Price. In de vijfde leg deelde Price een tikje uit aan Wright. ‘The Iceman’ gooide een knappe 108-finish en kwam weer op een break voorsprong.

Wright leek hard op weg om de break opnieuw ongedaan te maken, maar hij miste een handvol dubbels. Price kwam weer terug in de leg wist toch zijn leg te behouden. De zevende leg ging dan uiteindelijk wel weer naar de Schot. Met een 13-darter bleef Wright in de wedstrijd. Ook leg 8 ging met de darts mee. Price had slechts 13 pijlen nodig om op een 5-3 voorsprong te komen. Het niveau van beide spelers bleef hoog en het grote gros van de legs ging in 15 darts of minder uit. Zo ook de negende leg, die met een 12-darter naar Wright. ‘Snakebite’ wist dat hij Price nog eens moest zien te breken, maar ook in de tiende leg lukte dit niet. Met een 13-darter ging deze leg ‘gewoon’ naar Price.

De problemen werden zelfs alleen maar groter voor Wright. Weer had de Schot problemen op de dubbel, waarna Price vanaf 80 genadeloos toesloeg en op matchpoint kwam. De Welshman wilde de partij snel over de streep trekken en deed dit ook meteen in de twaalfde leg. Met een hele mooie 130-finish in 12 darts ging de titel van de International Darts Open naar Gerwyn Price!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 106,95 / 88,9%
Peter Wright: 106,74 / 25%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *