Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Adam Gawlas

Gilding, Gawlas en Van den Bergh bereiken halve finales

Andrew Gilding, Adam Gawlas en Dimitri van den Bergh hebben zich naast Michael van Gerwen afgelopen zondagmiddag geplaatst voor de halve finales van de UK Open. Lees hier meer.

In de eerste kwartfinale namen Andrew Gilding en Martin Schindler het tegen elkaar. Hij was al snel zichtbaar dat Schindler zijn niveau van de afgelopen dagen niet kon herhalen. Andrew Gilding nam een ruime 8-2 voorsprong in de tweede pauze en gaf die voorsprong nooit meer weg. Met een 10-4 overwinning plaatste ‘Goldfinger’ zich voor zijn tweede halve finale op de UK Open, zijn eerste was in 2015.

In de derde kwartfinale troffen Rob Cross en Adam Gawlas elkaar. De Tsjech begon ijzersterk aan de partij, met vijf 180’ers en finishes van 70 en 164 kwam hij op een 4-1 voorsprong in de pauze. Deze voorsprong werd verkleint toen Cross één break ongedaan maakte en er 6-4 van maakte in de pauze. Nadat Gawlas mede dankzij een 128-finish er 8-4 van maakte, werd het scorend toch minder bij de Tsjech. Cross profiteerde en won vier legs op rij voor een gelijke stand; 8-8. Cross mocht zelf beginnen om voor het eerst op voorsprong te komen, maar kreeg een 95-finish in 12 darts tegen van Gawlas. Een leg later kreeg ‘Voltage’ vijf pijlen op de dubbel om een beslissende leg af te dwingen, maar miste. Gawlas gooide matchdart nummer zeven er wél in en maakte daarmee de stunt compleet; 10-8! Adam Gawlas gaat naar de halve finales van de UK Open!

De laatste kwartfinale die op het programma stond ging tussen ‘good old’ Richie Burnett en de Belg Dimitri van den Bergh. Van den Bergh was duidelijk de betere, Burnett kon het hoge niveau van de Belg niet bijbenen. In elke sessie van 5 legs won de Belg de eerste vier legs en de Welshmen de laatste, waardoor het na tien legs 8-2 stond voor ‘The Dreammaker’. Na de pauze maakte Van den Bergh het met een 21- en 13-darter af voor een eenvoudige 10-2 overwinning.

Loting halve finales UK Open

Adam Gawlas vs Andrew Gilding
Dimitri van den Bergh vs Michael van Gerwen

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *