Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Development Tour

Heneghan en Girvan winnen, Van der Wal bereikt finale

Afgelopen zaterdag werd in Wigan twee Development Tour toernooien afgewerkt. Conor Heneghan en Nathan Girvan zegevierden met hun eerste PDC-titel. Lees er hier meer over.

Development Tour 8

Rond de klok van 11:00 uur begonnen 234 spelers aan Development Tour 8. Dit keer kenden de tourkaarthouders minder succes. Zo werden Bradley Brooks en Lewy Williams al bij de laatste 64 uitgeschakeld, terwijl Nathan Rafferty bij de laatste 32.

Internationale spelers die hiervan wisten te profiteren waren o.a. de Amerikaan Joey Lynaugh en de Belg Viani van den Bergh met een plaats bij de laatste 16. Geert Nentjes en Rusty-Jake Rodriguez bleven in de kwartfinales over als tourkaarthouders, maar bereikten niet de finale. Nentjes moest zich erkennen in Sebastian Bialecki, terwijl Rodriguez in de halve finale verloor van Conor Heneghan.

Heneghan bereikte zijn tweede finale van het jaar door te winnen van Nathan Potter (4-1), Keiron Robinson (4-2), Daniel Perry (4-2), Leon Remde (4-0), Christopher Holt (4-1), Charlie Manby (5-0) en Rusty-Jake Rodriguez (5-3). Hij mocht het in de finale gaan opnemen tegen een Nederlander, Jitse van der Wal. Van der Wal bereikte, na lange afwezigheid, de finale ten koste van Riley Rees-Tucker (4-1), Thomas Turner (4-3), Sean Cummins (4-0), Alex Jacques (4-3), Viani van den Bergh (4-0), Bram van Dijk (5-3) en Sebastian Bialecki (5-3).

Heneghan begon erg sterk aan de finale door de eerste drie legs te winnen in 12,16 en 15 darts met finishes van 92 en 96. Van der Wal antwoordde met een 14-darter om meteen terug te breaken, maar kon de break niet verzilveren. De Fries miste drie pijlen op de dubbel, waarna Heneghan met een 63-finish op matchpoint kwam; 4-1. Een leg later maakte de Ier het meteen af, met een 76-finish pakte Heneghan zijn allereerste PDC-titel.

Conor Heneghan: 87,78 / 45%
Jitse van der Wal: 85,52 / 13%

Development Tour 9

Na afloop van Development Tour 8 begonnen 231 spelers aan het negende toernooi van het jaar. Ook dit toernooi zat weer vol verrassingen. Zo zagen we de finalisten van het eerste toernooi van de dag allebei verliezen bij de laatste 32. Kevin Doets, die vrijdag nog zijn debuut maakte op de Euro Tour, moest een ronde eerder al terugkeren naar zijn hotelkamer.

Nathan Rafferty, Adam Gawlas, John Brown en Bradley Brooks bleven over als tourkaarthouders in de kwartfinales. Dit was echter het eindstation van drie of hen. Rafferty bereikte opnieuw de finale, net als vrijdag. Dit keer was hij te sterk voor Jack Seymour (4-0), Sam Coenders (4-2), Lewy Williams (4-2), David Schlichting (4-1), Christopher Holt (4-0), Dom Taylor (5-4) en de Hongaar Gergely Lakatos (5-4). In de halve finales tegen Lakatos kwam de Noord-Ier terug van een 4-0 achterstand.

Nathan Girvan bereikte zijn tweede finale van het jaar door van Rusty-Jake Rodriguez (4-3), Charlie Manby (4-2), Tom Heldt (4-1), Cavan Phillips (4-2), Connor Hopkins (4-0), Adam Gawlas (5-0) en Keelan Kay (5-3) te winnen. Nathan Rafferty bereikte zijn tweede finale van het weekend.

In de finale gingen de eerste 4 legs met de darts mee, voor een 2-2 tussenstand. In de vijfde leg plaatste Girvan de eerste break. Rafferty miste een 57-finish, waardoor Girvan via dubbel 18 de voorsprong pakte. De break werd een leg later verzilverd met een 13-darter en was daarmee één leg verwijderd van zijn eerste PDC-titel. Die pakte hij uiteindelijk met dezelfde finish, die Jurjen van der Velde zaterdag uitgooide voor de titel. Met een 122-finish pakte de 19-jarige Schot zijn allereerste PDC-titel, door met 5-2 te winnen van ‘The Natural’!

Nathan Girvan: 99,21 / 38%
Nathan Rafferty: 85,06 / 33%

Nederlanders

De Nederlanders hadden net als vrijdag een prima dag qua resultaten. Jitse van der Wal bereikte de finale en een plaats bij laatste 32. Daarnaast bereikten Bram van Dijk en Geert Nentjes de kwartfinales van Development Tour 8. De WDF en JDC jeugdwereldkampioen Bradly Roes verloor bij de laatste 16. Het tweede toernooi van de dag ging iets minder voor de Nederlanders. Jurjen van der Velde, Geert Nentjes en Niels Zonneveld waren de beste Nederlanders door de laatste 16 te bereiken, wat tevens het eindstation was.

Order of Merit

Josh Rock blijft aan de leiding van de Development Tour Order of Merit, achtervolgend door Nathan Rafferty. Nathan Girvan is door zijn titel naar plaats drie gegaan en staat virtueel op een WK-plaats, omdat Rock op dit moment zich al kwalificeert via de Pro Tour. Jurjen van der Velde is nog altijd de beste Nederlander, met een vierde plaats doet hij nog volop mee aan de WK-race en tourkaart-race.

  1. Josh Rock 5000
  2. Nathan Rafferty 4750
  3. Nathan Girvan 4050
  4. Jurjen van der Velde 3850
  5. Bradley Brooks 3700
  6. Conor Heneghan 3600
  7. Lewy Williams 2850
  8. Kevin Doets 2800
  9. Keane Barry 2600
  10. Geert Nentjes 2450
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *