Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Hol, Van Trijp, Merkx, Plaisier en Hendriks maken deelnemersveld in Zwolle compleet

Afgelopen avond werd in de IJsselhallen in Zwolle de Host Nation Qualifier gespeeld. Doordat Rob Cross zich had teruggetrokken kwamen er 5 tickets vrij. Erik Hol, Danny van Trijp, Alexander Merkx, Wesley Plaisier en Jimmy Hendriks wisten zich te kwalificeren. Lees hier meer. 

Erik Hol gaat in eigen land zijn debuut maken op de Euro Tour. De 33-jarige darter uit Hoorn begon de dag met een eenvoudige 6-1 overwinning op Co Stompé Junior. In de tweede ronde werd er met 6-0 gewonnen van Shanendo Aue. In de finaleronde was Justin van Tergouw de tegenstander. Van Tergouw versloeg Wessel Nijman (6-3) en Rowdy Schoremans (6-1) op weg naar de finaleronde. Van Tergouw begon erg scherp aan de partij, hij nam een 4-2 voorsprong inclusief een 11-darter een 108-finish. Doordat Van Tergouw dubbels begon te missen ging Hol profiteren. Met 0.a. finishes van 86 en 102 pakte Hol de 6-4 overwinning en treft morgenavond Dennis Nilsson.

De tweede qualifier voor de Dutch Darts Masters was Danny van Trijp. De 22-jarige darter uit Etten-Leur begon de dag met een moeizame 6-4 overwinning op Johann Brouwer. In de tweede ronde werd er vervolgens met 6-1 gewonnen van Armando Slotboom. In de finaleronde was een andere talentvolle speler de tegenstander, Luc Peters. Hij bereikte de finaleronde ten koste van Richard Huizinga (6-0) en Willem Mandigers (6-4). De eerste 7 legs gingen met de darts mee. In de achtste leg miste Peters een aantal darts op de dubbel, waardoor Van Trijp op een 5-3 voorsprong kwam. In de negende leg miste Van Trijp 3 matchdarts, Peters brak met een geweldige 136-finish terug naar 5-4. Met een 89-finish in 14 darts hield Peters zijn eigen leg en daardoor kwam het aan op een beslissende leg. In de beslissende leg stond Peters na 12 darts op tops, maar miste 3 belangrijke matchdarts. Van Trijp bleef rustig en gooide 100 uit in twee pijlen. Van Trijp zal het morgenmiddag opnemen tegen Keegan Brown.

Alexander Merkx gaat net als Erik Hol ook zijn debuut maken op de Euro Tour. De finalist van het Litouws Open begon met een 6-1 overwinning op Wilco Vermeulen. In de tweede ronde werd in een spannende partij Toon Greebe aan de kant gezet met 6-4. In de finaleronde was Jeffrey Bekema de tegenstander. Bekema won twee keer met 6-5 van Henk Snijder en Theo de Jong. In de finaleronde nam Merkx een 4-2 voorsprong, maar zag Bekema toch verrassend genoeg terugkomen tot 5-5. In de beslissende leg mistten beide heren matchdarts, maar uiteindelijk gooide Merkx de dubbel. De Noord-Brabander zal het morgenmiddag opnemen tegen Glen Durrant.

Wesley Plaisier kende een enorm goede dag. Plaisier verloor maar één leg in drie wedstrijden. Plaisier begon de dag met een 6-1 overwinning op Luuk Boejink. In de tweede ronde werd er met een whitewash gewonnen van Martijn Dragt. In de finaleronde was Mats Gies de tegenstander. Gies won op weg naar de finaleronde van Jerry Hendriks (6-4) en Co Stompé (6-3). In de finaleronde kreeg Gies in de tweede leg 6 darts op dubbel 12, maar miste ze allemaal. Vanaf dat moment kreeg de Fries geen enkele dart meer op de dubbel en verloor daarmee met 6-0. Wesley Plaisier gaan we morgenmiddag in actie zien tegen Brendan Dolan.

De laatste qualifier en deelnemer voor de Dutch Darts Masters was Jimmy Hendriks. Hendriks, vorig jaar nog in handen van een tourkaart, begon de dag met een makkelijke 6-0 overwinning op Ryan de Vreede. In de tweede ronde werd er nipt gewonnen door de Nederlandse selectie speler bij de NDB, Nick Crouwel met 6-5. Hij nam het in de finaleronde op tegen Michael Plooy. Plooy won van Jurjen van der Velde (6-3) en Patrick van den Boogaard (6-2) op weg naar de finaleronde. De wedstrijd ging lang gelijk op. Plooy kwam 4-3 voor, maar doordat Hendriks 3 legs op rij won kwalificeerde hij zich sinds lange tijd weer eens voor een Euro Tour. ‘Captian’ neemt het morgenavond in de laatste partij op tegen Ritchie Edhouse.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *