Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jelle Klaasen

Jelle Klaasen zegeviert opnieuw in Super Series

Jelle Klaasen heeft zich zaterdagavond als tweede Nederlander geplaatst voor Champions Week voor MODUS Super Series 4. Klaasen won in Portsmouth week 9 van de series. Lees hier meer.

Klaasen had zich gekwalificeerd voor de finaleavond door Groep C te winnen. Hierdoor trof hij Lukas Wenig en Fallon Sherrock in groep 2 op de zaterdag. Klaasen wist Wenig te verslaan met 4-2, en omdat Sherrock hetzelfde had gedaan was de Nederlander al zeker voor de halve finales. De wedstrijd tegen Sherrock ging dus alleen om positie. Klaasen kon na een 3-0 voorsprong de wedstrijd niet in het slot gooien, waardoor Sherrock alsnog met 4-3 won.

In de halve finales trof ‘The Cobra’ de Engelsman Cameron Crabtree. Met een gemiddelde van 100,20 wist hij met 4-0 te winnen en zo de finale te bereiken. In de finale trof hij een andere Nederlander, Chris Landman. Landman had in de halve finales afgerekend met Fallon Sherrock; 4-2.

Landman mocht de finale beginnen en was de eerste die pijlen kreeg op de dubbel. Echter miste hij driemaal, waardoor Klaasen via dubbel 5 meteen een break plaatste. Deze break wist hij in 17 pijlen te verzilveren en zo was het verschil meteen gemaakt. In de derde leg kreeg Landman opnieuw drie pijlen op de dubbel, dit keer werd dubbel 16 niet geraakt. Klaasen strafte dit ook genadeloos af, via dubbel 8 werd het 3-0. De BDO-wereldkampioen van 2006 maakte het in zijn eigen leg vakkundig af, met een 14-darter gunde hij ook zijn landgenoot geen leg.

Voor Klaasen wordt het een tweede deelname in een Champions Week. In Super Series 3 lukte het hem niet om de finaleavond te halen. Een ander Nederlander zal begin augustus ook in actie komen om te strijden voor een hoofdprijs van 20.000 pond, Berry van Peer won namelijk week 6.

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *