Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Jeroen Mioch

Jeroen Mioch is klaar voor Q-School: ‘Ik merk dat ik goed aan het gooien ben’

Over twee weken gaat Q-School dan eindelijk van start in Milton Keynes en Niedernhausen. Een van de spelers die in de First Stage in Duitsland moet beginnen is de 23-jarige Jeroen Mioch. De Gelderlander belde met hem.

Voor velen is Mioch een onbekende naam in het darten, toch schreef hij de allerlaatste gespeelde NDB-ranking op zijn naam. Hij versloeg tijdens dat toernooi o.a. Wesley Plaisier en Luc Peters. Hij wil het dit jaar eens bij de PDC proberen en is daarvoor hard aan het trainen. “Ik ben vooral veel aan het trainen met mijn maatje Jeremy van der Winkel en merk dat ik goed sta te gooien.”

De European Q-School bestaat dit jaar uit 271 spelers die allemaal naar Niedernhausen moeten reizigen en zich allemaal moeten houden aan de strenge coronamaatregelen in Duitsland. “Er moet een negatieve coronatest meegebracht worden en iedere darter heeft een hotelkamer voor zichzelf. Dat heeft de PDC goed georganiseerd“.

Mioch kijkt erg uit naar zijn eerste PDC-toernooi, het niveau is erg hoog en kan daardoor geen enkele slechte wedstrijd permitteren. Mioch zal in het eerste blok van de First Stage concurrentie krijgen van o.a. de legende Raymond van Barneveld. “Iedere darter bij de Q-School is van topniveau, het gaat dus lastig worden. Echter ben ik ervan overtuigd dat ik ook een goede kans maak”, aldus de Culemborger.

Bekijk hieronder de gewonnen NDB-Finale van Jeroen Mioch terug, die werd op 2 maart 2020 werd gespeeld in Beek en Donk.

Image courtesy of FOTO: Dart Stichting Brutus
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *