Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Marko Kantele

Kantele start seizoen met titel, De Graaf runner-up

Marko Kantele is het nieuwe seizoen van de PDC Nordic & Baltic Tour succesvol gestart! De Fin won in Denemarken het eerste toernooi van het nieuwe seizoen. In de finale liet hij de in Nederland geboren Jeffrey de Graaf kansloos. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Zaterdagochtend begon het nieuwe seizoen van de PDC Nordic & Baltic Tour in Denemarken. Een totaal van 71 spelers kwamen op het eerste toernooi af. Voor de Deense PDC-tourkaarthouder Vladimir Andersen gold dit niet. Andersen koos ervoor op de PDC Pro Tour links te laten liggen dit weekend en vol voor zijn kansen op de Nordic & Baltic Tour te gaan. Echter kwam hij te laat om zich in te schrijven en kon hierdoor niet spelen. Een flinke domper voor de Deen.

Daniel Larsson was de nummer één geplaatste speler vandaag en maakte dat in de eerste twee partijen ook waar, met gemiddeldes van 93 en 95 versloeg hij zijn tegenstander. Bij de laatste 16 overleefde hij één matchdart tegen Kim Viljanen, maar won uiteindelijk met 6-5. Het strandde voor de Zweed in de kwartfinales, de Fin Paavo Myller was ijzersterk met finishes en bleek met 6-4 te sterk te zijn.

De twee geboren Nederlanders, Jeffrey de Graaf (Zweed) en Cor Dekker (Noor), begonnen het seizoen ook goed. Beide heren bereikten de halve finales. De Graaf was te sterk voor onder meer Andreas Harrysson (6-5) en Benjamin Drue Reus (6-5). Dekker behaalde de halve finales na het verslaan van o.a. Dennis Nilsson (6-1). Een finale tussen beide heren werd het niet. De Graaf bereikte de finale bij zijn debuut, maar Dekker moest hij in de halve finales met 6-2 afleggen tegen de Fin Marko Kantele.

Finale

In de finale was het Kantele die sterk startte, met legs in 17,14 en 18 pijlen nam hij een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kreeg De Graaf een goede kans om op het scorebord te komen, maar miste twee pijlen op de dubbel. Kantele profiteerde en plaatste via tops (14-darter) de tweede break. Deze break verzilverde de Fin ook, met een 18-darter kwam Kantele op matchpoint; 5-0. Een whitewash werd het echter niet, met een 13-darter kwam De Graaf op het scorebord. Meer zat er niet in, Kantele maakte het zakelijk af door in de zevende leg een 16-darter te produceren voor de eerste titel van het nieuwe seizoen.

Marko Kantele: 93,33 / 67%
Jeffrey de Graaf: 85,37 / 20%

Uitslagen

Kwartfinales
Paavo Myller 6-4 Daniel Larsson
Jeffrey de Graaf 6-5 Benjamin Drue Reus
Marko Kantele 6-3 Oskar Lukasiak
Cor Dekker 6-3 Tom Veje Kristensen

Halve finales
Jeffrey de Graaf 6-1 Paavo Myller
Marko Kantele 6-2 Cor Dekker

Finale
Marko Kantele 6-1 Jeffrey de Graaf

Stand

Na één toernooi leidt Marko Kantele logischerwijs het klassement. Jeffrey de Graaf en Cor Dekker zijn sterk begonnen aan het seizoen en hopen dit door te zetten. Na 10 toernooien kwalificeert de top twee zich voor het PDC WK.

  1. Marko Kantele 1200
  2. Jeffrey de Graaf 600
  3. Cor Dekker 300
  4. Paavo Myller 300
  5. Benjamin Drue Reus 200
  6. Daniel Larsson 200
  7. Oskar Lukasiak 200
  8. Tom Veje Kristensen 200
Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *