Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kevin Doets - UK Open 2024

Kevin Doets mist vier matchdarts, Stephen Bunting grijpt zege


Net als Danny Noppert slaagde Kevin Doets er niet in om te winnen bij de laatste 32 van het UK Open, ondanks meerdere matchdarts
. De 25-jarige Nederlander verloor uiteindelijk met 10-9 van Stephen Bunting.

In de derde partij op het tweede podium mocht Kevin Doets proberen om de laatste 16 van de UK Open te halen. Vrijdag had Doets al gewonnen van Robert Owen (6-5) en Daniel Klose (10-6). De tegenstander was de kersverse Masters-kampioen Stephen Bunting, die vrijdagavond Danny Lauby met 10-3 had verslagen.

Doets begon goed aan de partij, met een 121-finish wist hij Bunting direct te breaken. Een 62-finish in 21 pijlen was genoeg om de break te verzilveren en brutaal een 2-0 voorsprong te nemen. Deze achterstand wist Bunting snel ongedaan te maken. Met finishes van o.a. 65,82,85 en 100 won ‘The Bullet’ vijf legs op een rij voor een 5-2 voorsprong. Toch maakte Doets het nog spannend net voor de pauze. Met een 16-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij met een 84-finish Bunting wist te breaken. In de laatste leg voor de pauze miste Doets dubbel 10 voor een 140-finish voor 5-5. Bunting bleef koel en wist met een 81-finish in 12 pijlen er toch 6-4 van te maken.

Na de pauze verzilverde Bunting de break ook door een belangrijke 65-finish uit te gooien. Toch gaf ‘Hawkeye’ niet op. Met een 16-darter hield hij zijn eigen leg en volgde dat op door een 114-finish te produceren en terug te breaken naar 7-6. Net als bij 5-4 kon Doets niet zijn eigen leg houden om de wedstrijd in evenwicht te bregen; Bunting gooide 102 uit voor een 8-6 voorsprong. Ook Bunting kon dit keer niet zijn eigen leg behouden. Dit resulteerde erin dat Doets met zijn tweede 121-finish van de partij terugbrak en dit keer via dubbel 10 er wel een gelijke stand van maakte; 8-8. De Nederlander wist nu ook direct door te drukken, met een 81-finish brak hij Bunting en kwam daarmee op matchpoint; 9-8. In de leg die daarop volgde kreeg Doets maar liefst vier matchdarts op tops, maar werden allemaal gemist. Bunting raakte dubbel 4 en dwong zo een beslissende leg af. ‘The Bullet’ produceerde een ijzersterke leg en wist in 13 pijlen de partij alsnog in het slot te gooien; 10-9.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 93,76 / 47,6%
Kevin Doets: 92,22 / 45%

Alle uitslagen van de laatste 32 en de eerdere rondes van de UK Open vind je in ons toernooicenter!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *