Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Martijn Kleermaker

Kleermaker is Chinese debutant makkelijk de baas 

Martijn Kleermaker nam het woensdagmiddag in de eerste ronde van het World Darts Championship op tegen de Chinese debutant Xicheng Han. Hij won deze ontmoeting met 3-0. 

Xicheng Han wist zich te kwalificeren door eerder dit jaar de finale van de PDC China Premier League te bereiken. Daarin verloor hij weliswaar van Zong Xiao Chen, maar deze was niet in staat af te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Daardoor mocht de verliezend finalist zijn plaats op het WK overnemen en zo zijn debuut maken op het toernooi.  

Het was aan Kleermaker om het duel af te trappen en met een 16-darter wist hij netjes zijn eigen leg veilig te stellen. Hierop liet hij in eenentwintig pijlen een break volgen, die hij in zestien darts ook wist te verzilveren. Zo had ‘The Dutch Giant’ al snel een set op zak. 

Na de pauze zette hij zijn dominantie voort, want met een 107-finish wist hij opnieuw een leg af te snoepen van zijn tegenstander. Hierop wist hij ook zijn eigen leg te behouden, waarna Han in zeventien pijlen hetzelfde deed. Met een 11-darter sleepte Kleermaker vervolgens ook de tweede set in de wacht. 

Mede door veel gemiste dubbels van Han was Kleermaker even later met een 23-darter nipt in staat zijn eigen leg te behouden, waarna zijn Chinese tegenstander in zeventien pijlen ook zijn eigen leg veiligstelde. In het gelijke aantal darts deed ‘The Dutch Giant’ hetzelfde, waarop hij met opnieuw een 17-darter een eind aan de wedstrijd breidde. Zodoende liet de Nederlander een einduitslag van 3-0 noteren. In de volgende ronde wacht Chris Dobey. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
Martijn Kleermaker: 86.28 / 37.50% 
Xicheng Han: 77.73 / 16.70% 

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *