Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Anca Zijlstra

Mank lopende Zijlstra niet opgewassen tegen Amerikaanse Murphy

Het is Anza Zijlstra niet gelukt om de kwartfinales van het WDF WK te halen. De enigszins geblesseerde Nederlandse moest zich met 2-0 erkennen in Paula Murphy. Lees hier meer.

Anca Zijlstra was de eerste Nederlander die in de tweede ronde in actie kwam op Lakeside. Zijlstra was de nummer 8 geplaatste speler en nam het op tegen de Amerikaanse Paula Murphy. Zij had in de eerste ronde met prima spel met 2-1 in sets afgerekend met Almudena Fajardo.

Wat meteen opviel was dat Zijlstra mank liep, dit bleek te maken te hebben met een recent auto-ongeluk. Ze begon echter scorend prima aan de partij. Ze miste wel haar eerste drie pijlen op de dubbel, waardoor Murphy met een 56-finish meteen een break plaatste. Dit volgde ze op met een 51-finish om de break te verzilveren voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kwam Zijlstra op het scorebord, een 21-darter bracht haar op 2-1. Het lukte haar niet om terug te breaken, na een aantal gemiste dubbels van Zijlstra was het de Amerikaanse die via dubbel 3 de eerste set binnenhaalde.

In de eerste leg van set was het Murphy die miste op de dubbels. Zijlstra wist hiervan nu wel te profiteren, via dubbel 5 plaatste ze meteen een belangrijke break. In haar eigen leg kreeg ‘The Phoenix’ vervolgens 5 pijlen op de dubbel om de break te verzilveren, maar werden allemaal gemist. Murphy brak via dubbel 10 terug om in 20 pijlen op matchpoint te komen; 2-1 in set 2. Opgeven deed Zijlstra niet, met een hele belangrijke 50-finish dwong ze een beslissende leg af. Een derde set kwam er niet, 24 pijlen was genoeg voor Murphy om de partij met 2-0 naar haar toe te trekken.

In de kwartfinale zal Murphy het gaat opnemen tegen de winnaar van de partij tussen Beau Greaves en Lorraine Hyde, een wedstrijd die maandagavond zal worden afgewerkt.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Paula Murphy: 61,95 / 30%
Anca Zijlstra: 62,43 / 15%

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *