Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Mario Robbe gaat voor tourkaart op Q-School: Dat is stap één, dan kijk ik wel verder’

Mario Robbe kondigde in maart 2023 een comeback aan waarbij Q-School 2024 zijn grote doel is. Tijdens de ADC Benelux Masters sprak Darts Actueel met Mario Robbe over zijn comeback en zijn toekomstplannen. Lees hier meer.

Comeback

Op 1 maart 2023 precies te zijn kondigde de 50-jarige Mario Robbe zijn comeback aan in de dartswereld, nadat hij zijn tourkaart in 2020 verloor een rustperiode inplande. Robbe won het afgelopen jaar diverse regionale toernooien, maar op nationale toernooien kwam zijn naam niet vaak naar voren. Toch ontving Robbe een uitnodiging om aan de MODUS Super Series mee te doen in de week van 23 t/m 29 oktober. Finals Night werd niet gehaald, maar hij liet wel enkele leuke dingen zien. Robbe liet in een interview met Darts Acteel weten dat het moeilijk is om weer op zijn oude niveau te komen, maar gelooft dat het met het opbouwen van zijn zelfvertrouwen zal terugkeren.

“Als je even weg bent geweest en weer wilt beginnen, moet je hetzelfde doen als vroeger; darten, darten, darten en nog eens darten. Het kan soms vermoeiend zijn, maar als ik doe wat ik kan, kan ik zeker weer op een hoger niveau spelen. Dat moet je opbouwen met vertrouwen, zowel bij winst als verlies. Daar word je sterker van. Darten is niet moeilijk, je moet gewoon vertrouwen hebben, anders wordt het heel lastig.”

Toekomstplannen

Op maandag 8 januari start Q-School, waarbij ‘The Robot’ zal proberen om een tourkaart te pakken en terug te keren op het PDC-circuit. Op dit moment heeft de Nederlander nog niet veel andere plannen, zoals hij aangeeft:

“Ik ben niet zo’n planner. Natuurlijk heb ik gezegd dat ik een comeback wil maken en een tourkaart wil bemachtigen op Q-School. Dat is de eerste stap. Als ik dat heb behaald, kijk ik wel verder. Ik maak me niet te druk om veel plannen te maken. Ik ben iemand die zich overal druk om maakt, en dan leg ik de lat zo hoog, dat doe ik nu toch al, dus dat wil ik vermijden.”

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Mario Robbe gaat voor tourkaart op Q-School: Dat is stap één, dan kijk ik wel verder’