Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Marko Kantele

Marko Kantele pakt derde titel op Nordic & Baltic Tour, De Graaf finalist

Marko Kantele is voor de derde keer succesvol op de PDC Nordic & Baltic Tour. De Fin won in IJsland het zesde toernooi door Jeffrey de Graaf in de finale te verslaan. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

65 spelers begonnen vrijdagmiddag in IJsland aan het zesde toernooi van het jaar. Cor Dekker trof het niet met de loting, hij trof de talentvolle Benjamin Drue Reus in de eerste ronde. Een beslissende leg moest er aan te pas komen, maar werd uiteindelijk gewonnen door de Deen. Tom Veje Kristensen verloor als enige geplaatste speler in de openingsronde.

Vier geplaatste spelers behaalden uiteindelijk de kwartfinales. De nummer 2 en 3 geplaatste Daniel Larsson en Mindaugas Barauskas lukten dit niet. Barauskas verloor bij de laatste 32 met 6-3 van Johan Engström, terwijl Oskar Lukasiak bij de laatste 16 met 6-5 te sterk was voor Larsson.

Jeffrey de Graaf kende opnieuw een sterke dag. Na het bereiken van een kwartfinale op de zaterdag stoomde de Nederlandse Zweed zondag door naar zijn tweede finale van het seizoen. Hij versloeg op weg naar de finale onder meer Dennis Nilsson (6-1), Oskar Lukasiak (6-5) en Jani Keskinarkaus (6-0). In de finale mocht De Graaf het opnemen tegen Marko Kantele. Hij deed dit ten koste van Anton Östlund (6-3), Paavo Myller (6-2) en Benjamin Drue Reus (6-5).

Finale

Marko Kantele begon sterk aan de finale, met legs in 15,13 en 18 pijlen kwam de Fin op een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kwam Jeffrey de Graaf dan ook op het scorebord, een 83-finish zorgde voor 3-1. Kantele hield vervolgens ook zijn eigen leg, waarna hij nog een break plaatste. De Graaf kreeg 76 niet van het bord, waardoor via dubbel 5 op matchpoint kwam. Een leg later maakte de Fin het meteen af, een 15-darter zorgde net als in de eerste Pro Tour van het jaar voor een 6-1 zege op De Graaf in de finale!

Marko Kantele: 89,50 / 55%
Jeffrey de Graaf: 83,33 / 20%

Uitslagen

Kwartfinales
Marko Kantele 6-2 Paavo Myller
Benjamin Drue Reus 6-1 Vladimir Andersen
Jeffrey de Graaf 6-5 Oskar Lukasiak
Jani Keskinarkaus 6-5 Dimitrijs Zukovs

Halve finales
Marko Kantele 6-5 Benjamin Drue Reus
Jeffrey de Graaf 6-0 Jani Keskinarkaus

Finale
Marko Kantele 6-1 Jeffrey de Graaf

Order of Merit

Kantele heeft zijn voorsprong op zijn concurrenten nog meer uitgebreid, hij leidt het klassement nu met 1625 punten voorsprong op de nummer twee Larsson. De Graaf is door zijn finale opgeklommen naar de derde plaats en doet weer helemaal mee om de WK-plekken.

  1. Marko Kantele 4050
  2. Daniel Larsson 2375
  3. Jeffrey de Graaf 1575
  4. Mindaugas Barauskas 1525
  5. Benjamin Drue Reus 1425
  6. Vladimir Andersen 1400
  7. Tom Veje Kristensen 1100
  8. Andreas Harrysson 950
Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Marko Kantele pakt derde titel op Nordic & Baltic Tour, De Graaf finalist