Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Marko Kantele

Marko Kantele verstevigt koppositie met tweede PDCNB-titel

Zaterdagmiddag heeft Marko Kantele de derde PDC Nordic & Baltic Tour op zijn naam geschreven. In Göteborg (Zweden) was de Fin in de finale met 6-4 te sterk voor landgenoot Hannu Suominen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Een totaal van 72 spelers begonnen zaterdagochtend aan het derde toernooi van het seizoen. In de eerste ronde vielen er meteen een aantal verrassingen. Vladimir Andersen, in het bezit van een PDC-tourkaart, verloor wederom in zijn eerste wedstrijd van het toernooi. De Zweeds kampioen Lennart Efraimsson versloeg de Deen met 6-2. Ook voor Jeffrey de Graaf, Dennis Nilsson en Benjamin Drue Reus zat het er na één wedstrijd op. De Graaf en Reus verloren in een beslissende leg van respectievelijk Andreas Harrysson en Björn Isacsson, terwijl Tom Veje Kristensen met 6-3 won van Nilsson.

Bij de laatste 32 werden Daniel Larsson en Mindaugas Barauskas verrassend uitgeschakeld. Ondanks een gemiddelde van 91 wist de 26-jarige landgenoot Anton Östlund Larsson met 6-4 te verslaan. Barauskas, de winnaar van het tweede toernooi, verloor met 6-3 van Risto Kaunismaa. Een ronde later was het ook afgelopen voor Cor Dekker, hij verloor met duidelijke cijfers (6-0) van Johan Engström.

Uiteindelijk bleven de nummer één geplaatste Marko Kantele en Hannu Suominen over in de finale. Kantele won op weg naar de finale van o.a. Anton Östlund (6-1) en Andreas Harrysson (6-5). In de halve finale tegen Harrysson overleefde de Fin drie matchdarts. Voor Hannu Suominen is het zijn allereerste PDC Nordic & Baltic Tour-finale. Suominen versloeg de Deen Jon Kirkeby met 6-2 in de halve finales.

Finale

In de finale tussen twee Finnen gingen de eerste 5 legs met de darts mee. In de zesde leg was het Kantele die de eerste break plaatste, een 96-finish zorgde voor een 4-2 voorsprong. Met een 17-darter verzilverde hij de break en was één leg verwijderd van de titel. Toch zag hij landgenoot Suominen sterk terug komen. Met een 14- en 15-darter werd het 5-4. In de tiende leg kreeg Suominen vier pijlen op de dubbel voor 5-5, maar dit keer bezweek hij. Kantele bleef koel en pakte via dubbel 6 zijn tweede titel van het jaar.

Marko Kantele: 88,12 / 40%
Hannu Suominen: 86,06 / 33%

Uitslagen

Kwartfinales
Marko Kantele 6-1 Anton Östlund
Andreas Harrysson 6-3 Johan Engström
Jon Kirkeby 6-5 Oskar Lukasiak
Hannu Suominen 6-3 Roland Lenngren

Halve finales
Marko Kantele 6-5 Andreas Harrysson
Hannu Suominen 6-2 Jon Kirkeby

Finale
Marko Kantele 6-4 Hannu Suominen

Stand PDC Nordic & Baltic Tour

Marko Kantele heeft flink geprofiteerd van de snelle uitschakelingen van zijn concurrenten. De Fin heeft nu een voorsprong van 1250 punten op de nummer twee Mindaugas Barauskas. Cor Dekker en Jeffrey de Graaf hebben hun posities met elkaar gewisseld, terwijl Daniel Larsson zondag het vierde toernooi als ongeplaatste speler gaat beginnen.

  1. Marko Kantele 2525
  2. Mindaugas Barauskas 1300
  3. Tom Veje Kristensen 825
  4. Cor Dekker 725
  5. Jeffrey de Graaf 725
  6. Hannu Suominen 650
  7. Oskar Lukasiak 600
  8. Paavo Myller 550
Image courtesy of FOTO: Mikal Schlosser (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *