Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ron Meulenkamp

Meulenkamp en Horvat winnen op Challenge Tour

De Challenge Tour tweeluik zit erop in Hildesheim! Een totaal van drie Nederlanders bereikten de finale, waarvan er één de titel wist te winnen. Lees hier meer.

Challenge Tour 8

Een totaal van 246 spelers begonnen zaterdagochtend aan Challenge Tour 8. Voor de winnaar van het laatste toernooi op de vrijdag, John Henderson, zat het er snel op. De Schot verloor in de tweede ronde met 5-1 van de Duitser Marcel Althaus. Ook Berry van Peer, Thibault Tricole, Andy Boulton, Cameron Crabtree, Chris Landman en Owen Bates bereikten de laatste 32 niet!

Wie kon hiervan profiteren? Dit leken Christian Kist, Stefan Bellmont en James Hurrell te worden die alle drie de laatste 16 behaalden. Echter kwamen ze niet verder, alle drie verloren van respectievelijk Eddie Lovely (5-4), Gilbert van der Meijden (5-4) en Alexander Merkx (5-4). Deze drie spelers stoomden vervolgens ook door naar de halve finales, net als Ron Meulenkamp die bezig is aan een goed weekend.

Meulenkamp bereikte zijn tweede finale op een rij door Eddie Lovely met 5-1 te verslaan in de halve finales. Eerder op de dag was ‘The Bomb’ ook al te sterk voor Michael Flynn (5-4), Niall Culleton (5-2), Colin Osborne (5-2) en Geoffrey Murray (5-4). Flynn en Murray misten allebei meerdere matchdarts tegen de Nederlander. Alexander Merkx werd de andere finalist, na een 5-3 overwinning op Gilbert van der Meijden in de halve finales. De nummer 16 van de WDF behaalde zijn allereerste PDC-finale, nadat hij eerder al Wesley Plaisier (5-1, gemiddelde van 103) en Danny Lauby (5-3) versloeg.

Een Nederlandse finale in Hildesheim, uiteindelijk een finale die niet spannend werd. Merkx kon zijn goede niveau niet meenemen naar de finale en kreeg slechts één pijl op de dubbel. Daarentegen zag het bij Meulenkamp er erg goed uit, qua scores als finishes. Met twee 16-darters, twee 15-darters en een 14-darter gunde Meulenkamp zijn landgenoot geen leg. Dit is de tweede Challenge Tour-titel voor Meulenkamp, nadat hij in 2014 ook al succes had op diezelfde tour.

Ron Meulenkamp: 98,88 / 56%
Alexander Merkx: 84,80 / 0%

Challenge Tour 9

Aan het laatste Challenge Tour-toernooi van het weekend gingen 245 spelers van start. Thibault Tricole sloot het Challenge Tour-weekend in mineur af. De Fransman zit niet in de beste vorm op het moment en verloor dan ook in de eerste ronde partij met 5-2 van Lukas Wenig. Sherrock kende wel succes, met o.a. een 9-darter in de eerste ronde en een knappe overwinning op Max Hopp behaalde ze de laatste 16 waar Christian Kist nipt de betere was; 5-3.

Van de top 8 van de Challenge Tour Order of Merit behaalde naast Tricole alleen Berry van Peer en Andy Boulton niet de laatste 16. Van Peer verloor met 5-4 van Kenny Neyens, terwijl Boulton een 4-2 voorsprong uit handen gaf tegen John Henderson. Voor Cameron Crabtree en Chris Landman zat het toernooi er bij de laatste 16 erop, terwijl Ron Meulenkamp de dubbelslag niet kon voltooien. Na een 3-0 voorsprong was het David Evans die met 5-3 won.

Het waren Kenny Neyens, Dragutin Horvat, David Evans en Christian Kist die overbleven in de halve finale. Horvat had in de kwartfinales afgerekend met John Henderson, dit deed de Duitser met een gemiddelde van 105,81. Horvat vervolgde dit met een 5-3 overwinning op Neyens en stond zo in zijn allereerste Challenge Tour-finale. Eerder op dag was hij te sterk voor onder meer Brett Claydon (5-3), Wesley Plaisier (5-2) en Cameron Crabtree (5-3). Opnieuw kwam er een Nederlander in de finale, Kist haalde zijn tweede finale van het jaar na een 5-3 overwinning op Evans. ‘The Lipstick’ was ook verantwoordelijk voor de uitschakeling van Alex Spellman (5-2) in de tweede ronde.

Net als de finale van Challenge Tour 8, werd dit geen spannende finale. Kist kreeg in de eerste drie legs van de finale meerdere pijlen op de dubbel, maar gingen er allemaal niet in. Deze legs gingen allemaal naar de Duitser, die dit vervolgde met een 15- en 18-darter om zijn allereerste PDC-titel op zijn naam te schrijven.

Dragutin Horvat: 78,28 / 36%
Christian Kist: 76,37 / 0%

Nederlanders

Ook dag twee van de Challenge Tour tweeluik was een groot succes voor de Nederlanders. Drie Nederlanders behaalden de finale, met Ron Meulenkamp als winnaar van Challenge Tour 8. Alexander Merkx werd de verliezend finalist, terwijl Christian Kist de finale verloor van Challenge Tour 9. Daarnaast bereikte Gilbert van der Meijden de halve finale van het eerste toernooi van de dag. Sven van Dun, Christian Kist en Benito van de Pas verloren bij de laatste 16. Tijdens het tweede toernooi van de dag bereikte Dennie Olde Kalter een kwartfinale, terwijl Chris Landman het moest doen met een plek bij de laatste 16.

Challenge Tour Order of Merit

Na 9 toernooien leidt John Henderson de Challenge Tour Order of Merit, met een voorsprong van 100 pond op Christian Kist. De Nederlanders doen er erg goed, op dit moment staan er vier Nederlanders in de top 8. De top van het klassement heeft ook een goede kans om voor het volgende Players Championship-weekend opgeroepen te worden. Na 24 toernooien kwalificeert de top 2 zich voor het PDC WK.

  1. John Henderson 4575
  2. Christian Kist 4475
  3. Ron Meulenkamp 4375
  4. Berry van Peer 3975
  5. Thibault Tricole 3750
  6. Andy Boulton 3650
  7. Cameron Crabtree 3450
  8. Chris Landman 3225
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *