Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nederlands Team - WDF Europe Cup 2022

Nederlandse heren en dames naar laatste 16 EK Teamevent

Woensdag is de WDF Europe Cup van start gegaan in het Spaanse Gandia met de teamtoernooien voor de heren en dames. De Nederlandse heren en dames kenden succes en mogen donderdagavond terug komen voor de laatste 16. Lees hier meer.

Het Nederlandse herenteam, bestaande uit Danny van Trijp, Jelle Klaasen, Wesley Plaisier en Dennie Olde Kalter, begonnen de groepsfase met vier eenvoudige overwinningen. Estland (9-1), Spanje (9-1), Isle of Man (9-1) en Oekraïne (9-2) konden geen tegenstand bieden. In de laatste partij van de groep troffen ze Duitsland. Duitsland begon sterk door een 3-1 voorsprong te nemen, maar de Nederlandse heren vochten zich terug. Bij een stand van 6-6 wonnen Van Trijp, Klaasen en Olde Kalter hun leg waardoor er met 9-6 werd gewonnen.

Het Nederlandse damesteam, die dit jaar wordt gevormd door Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven en Lerena Rietbergen, hoefden niet hun beste spel te vertonen om de groepsfase te overleven. Guernsey (9-2), Roemenië (9-0) en Denemarken (9-4) werden achtereenvolgens verslagen.

De teamtoernooien gaan donderdagavond verder met de laatste 16. Donderdagmiddag wordt er gestart met het singletoernooi voor de dames en het koppeltoernooi voor de heren. Bij beide toernooien wordt er gespeeld tot dat de finalisten bekend zijn. De loting is hier terug te vinden.

Bekijk hieronder de uitslagen terug van de Nederlandse heren en dames.

Heren
Groepsfase Nederlandse heren
Nederland 9-1 Estland
Nederland 9-1 Spanje
Nederland 9-1 Isle of Man
Nederland 9-2 Oekraïne
Nederland 9-6 Duitsland

Dames
Groepsfase Nederlandse dames
Nederland 9-2 Guernsey
Nederland 9-0 Roemenië
Nederland 9-4 Denemarken

Image courtesy of FOTO: Nederlandse Darts Bond
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *