Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort - Dutch Darts Masters 2024

Negen Nederlanders in de loting voor vierde ronde UK Open

De eerste drie rondes van de UK Open zijn afgerond! Vanmiddag begonnen 158 spelers aan het toernooi, nu zijn er nog 64 over, waaronder negen Nederlanders. Lees hier alles over de derde ronde terug!

De zeven spelers die de tweede ronde hadden overleefd, werden in de derde ronde vergezeld door vijf spelers die pas in de derde ronde hoefden in te stromen. Van de spelers die pas in de derde ronde begonnen, wist alleen Jermaine Wattimena niet te winnen. Een gemiddelde van 97 was niet genoeg om Martin Lukeman te verslaan, de Engelsman won in een beslissende elfde leg. Hetzelfde gebeurde Maik Kuivenhoven, die op het tweede podium met 6-5 verloor van Simon Whitlock.

Geert Nentjes kon zijn goede niveau van zijn eerste partij niet herhalen tegen Ryan Meikle, met 6-3 werd de Urker uitgeschakeld. Wessel Nijman, die in de tweede ronde nog een gemiddelde noteerde van bijna 104, kwam nu niet verder dan 88. Dit was niet genoeg om de Belg Mike de Decker te verslaan; 6-3. Bij Wesley Plaisier leek de tank leeg te zijn na zijn twee overwinningen. In zijn derde partij viel het vooral scorend niet meer en dat werd afgestraft door Daniel Klose, die met een 6-3 overwinning de zesde Duitser werd in de vierde ronde!

Veenstra en Geeraets winnen Nederlandse onderonsjes

Richard Veenstra en Patrick Geeraets zijn wel door naar de vierde ronde van de UK Open. Veenstra rekende redelijk eenvoudig af met landgenoot Owen Roelofs. Met een 6-1 overwinning bereikte ‘Flyers’ voor het eerst in zijn carrière de laatste 64 in Minehead.

In het andere Nederlands onderonsje verraste Patrick Geeraets. Met zijn hoogste geregistreerde gemiddelde van 101,21 wist de Venlonaar met duidelijke cijfers (6-1) te winnen van Jeffrey de Zwaan. Een geweldig debuut zover voor Geeraets op de UK Open!

Comeback van Doets

Kevin Doets mag vrijdagavond ook terugkeren in Minehead. De 25-jarige Nederlander kwam 5-2 achter tegen Robert Owen, die meerdere matchdarts kreeg. Toch wist ‘Hawkeye’ de wedstrijd naar zich toe te trekken door de laatste vier legs – inclusief twee 13-darters in de laatste twee legs – allemaal te winnen. Gian van Veen blijft winnen bij de PDC. Na zijn Development Tour-titel afgelopen weekend, was hij in de derde ronde van de UK Open met 6-3 te sterk voor de World Seniors Champion John Henderson. Ook Vincent van der Voort boekte succes. ‘The Dutch Destroyer’ wist met 6-4 te winnen van de taaie Filipijn Christian Perez en zien we zometeen terug in de loting voor de vierde ronde.

In de vierde ronde worden Veenstra, Geeraets, Doets, Van Veen en Van der Voort vergezeld door Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Raymond van Barneveld, die vanwege hun top 32 positie de eerste rondes mochten overslaan.

Uitslagen

DerdeRondeUitslag
Mike de DeckerWessel Nijman6-3
Nick KennyMatt Campbell6-5
Benjamin Drue ReusCallan Rydz6-5
Maik KuivenhovenSimon Whitlock5-6
Steve BeatonJosh Payne5-6
Martin LukemanJermaine Wattimena6-5
Gian van VeenJohn Henderson6-3
Alan SoutarBrett Claydon4-6
Mervyn KingGeorge Killington6-4
William O’ConnorMensur Suljovic0-6
Graham UsherRonny Huybrechts6-3
Robert OwenKevin Doets5-6
Thibault TricoleCameron Menzies3-6
Joshua RichardsonJamie Hughes6-5
Keane BarryJoe Croft6-4
Tim WoltersRyan Joyce6-4
Ryan MeikleGeert Nentjes6-3
Matthew DennantScott Mitchell5-6
Jim WilliamsLeonard Gates2-6
Adam GawlasJarred Cole6-0
Owen RoelofsRichard Veenstra1-6
Ricky EvansLee Evans6-3
Danny LaubyJacques Labre6-2
Ricardo PietreczkoMichael Taylor6-3
Boric KrcmarRitchie Edhouse6-1
Wesley PlaisierDaniel Klose3-6
Luke WoodhouseDylan Slevin6-4
Jeffrey de ZwaanPatrick Geeraets1-6
Mario VandenbogaerdeFlorian Hempel2-6
Mickey MansellIan White6-4
Vincent van der VoortChristian Perez6-4
Rowby-John RodriguezMadars Razma6-4
Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *