Nentjes en Teehan naar WK, Humphries in zijn laatste DT ooit titelwinnaar

Ted Evetts en Luke Humphries hebben de laatste twee titels van het jaar gepakt. Daarmee eindigden beide Engelsen ook in de top twee van de uiteindelijke ranking. Voor Geert Nentjes was er ook goed nieuws: hij mag weer naar het WK. Lees hier meer.

Development Tour 19
Een finale zonder Ted Evetts, het lijkt bijna onmogelijk. Ook tijdens het derde toernooi van het weekend stond ‘Super Ted’ weer bij de laatste twee, dit keer was de Ier Ciaran Teehan zijn tegenstander. Teehan haalde vorige week nog de kwartfinale op de World Masters, en was dit jaar ook al succesvol op de Challenge Tour. Met twee 4-2 overwinningen, op Roman Benecky en Owen Maiden, begon hij zijn dag. Kieran Guina werd met 4-1 verslagen, waarna James Beeton (4-2), Rhys Griffin (4-1) en Owen Roelofs (5-3) ook aan de kant werden gezet. In de halve finale moest met Berry van Peer nog een Nederlander zijn meerdere in de Ier erkennen, het werd 5-2. Evetts begon lastig, maar met 4-3 zette hij Connor Arberry wel aan de kant. Tadhg Carroll en Jordan Boyce kregen een whitewash om de oren. Dan Read en Luke Humphries konden net niet winnen, beide mannen werden met 4-3 verslagen. Beide kwamen ook 3-2 voor, maar konden niet op tegen Evetts. Tom Lonsdale kreeg met 5-2 klop in de kwartfinale, waarna Rusty-Jake Rodriguez met 5-4 nipt verloor in de halve finale.

Evetts begon voortvarend aan de finale. Met twee 16-darter pakte hij meteen de 2-0 voorsprong, waarna hij ook weer zijn eigen leg hield in 18 pijlen. Met een 14-darter deed Teehan wat terug, maar Evetts counterde dit met ook een 14-darter. Evetts leek de wedstrijd de volgende leg te winnen, maar meerdere missers lieten Teehan met een 24-darter toch nog iets terugdoen. Een leg later was het wel klaar, met een 17-darter pakte hij alweer zijn achtste (!) titel van het jaar. Teehan deed goede zaken richting het WK en een Tour Card, hij ging voorbij Shane McGuirk op de ranking.

Ted Evetts: 89.0 / 36%
Ciaran Teehan: 82.4 / 20%

Development Tour 20 
Het kan dus toch, een finale zonder Evetts. Het laatste toernooi van het jaar was een duel tussen de nummers 2 en 3 van de ranking: Luke Humphries en Geert Nentjes. Beide mannen wonnen al meerdere toernooien dit jaar en hoopten daar nog een titel aan toe te voegen. Humphries kreeg, net als tijdens toernooi 19, Mike de Decker in ronde één. Nu was hij met 4-1 te sterk, waarna hij met dezelfde cijfers Mike van Duivenbode versloeg. Tegen Danny van Trijp kwam hij 3-2 achter, maar dit boog hij alsnog om naar een 4-3 overwinning. Kieran Brignell en Carl Batchelor kregen beide met 6-0 ruim klop, waarna Brad Phillips en Martin Schindler in de kwartfinale en halve finale met 5-2 werden verslagen. Nentjes verloor in zijn eerste drie wedstrijden maar 1 leg, dit gebeurde tegen Jacob Gwynne. Callan Garwood en Alex Jacques bleven zonder leg. Tegen Nico Blum kwam hij met 4-3 goed weg, tegen Ashley Coleman volgde weer een ruime overwinning, 4-1. Toptalent Adam Gawlas werd met 5-2 aan de kant gezet, waarna landgenoot Kevin Doets in de halve finale met 5-2 zijn meerdere in Nentjes moest erkennen.

De eerste vier legs gingen gelijk op. Nentjes had dit echter kunnen voorkomen, maar drie missers leverde hem niet de break op. Humphries deed dit een leg later wel. Een 15-darter in de leg van Nentjes volgde hij op met een 15-darter in zijn eigen leg, en zo bracht hij de stand op 4-2. Nentjes deed met een 16-darter nog iets terug, maar moest toezien hoe Humphries met een 17-darter de titel pakte. De Engelsman pakte in zijn laatste DT ooit ook meteen zijn laatste titel.

Luke Humphries: 91.9 / 42%
Geert Nentjes: 92.7 / 30%

Nederlanders
Naast de finale van Geert Nentjes en halve finales van Berry van Peer en Kevin Doets was ook Owen Roelofs met een kwartfinale succesvol. Wessel Nijman, Justin van Tergouw, Jurjen van der Velde en Jamai van den Herik haalden alle vier een laatste 32, terwijl Danny van Trijp, Levy Frauenfelder, Henk Snijder en Wesley van Trijp nog een keer de laatste 64 haalden.

Order of Merit
Geert Nentjes en Ciaran Teehan hebben zich via de Development Tour geplaatst voor het WK. Daarnaast pakte Teehan ook een Tour Card voor 2019. Ryan Meikle zal hier naar alle waarschijnlijkheid aan worden toegevoegd. De top 77 plaatst zich voor het jeugd WK, al zal Conor Mayes de plek van Corey Cadby in gaan nemen.

 

Deel met:


1 gedachte over “Nentjes en Teehan naar WK, Humphries in zijn laatste DT ooit titelwinnaar”

Plaats een reactie