Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Niels Zonneveld - PDC World Championship 2023

Niels Zonneveld niet opgewassen tegen Ross Smith op WK darts

Niels Zonneveld is uitgeschakeld op het PDC WK. In de tweede ronde was de geplaatste Ross Smith met 3-1 in sets te sterk. Lees hier meer.

Nadat Niels Zonneveld zondagavond zijn eerste wedstrijd ooit op een WK won door Darren Webster met 3-1 te verslaan, kreeg de Nederlander dinsdag minder leuk nieuws te horen. Zijn oma was onverwacht overleden liet hij in een interview weten met Arjan van der Giessen bij Viaplay. Het was de vroeg hoe moeilijk Zonneveld, met het overleden van zijn oma in zijn achterhoofd, het de nummer 15 geplaatste Ross Smith kon maken.

Smith pakt eerste set

Ross Smith mocht de partij beginnen en deed dat gelijk met een 180’er. Uiteindelijk hield hij in 16 pijlen zijn eigen leg. Twee scores van 40 kostte Zonneveld zijn eigen leg, Smith wist in 16 pijlen te breaken. In de derde leg kreeg Zonneveld zijn eerste drie pijlen op de dubbel, maar dubbel 10 en 5 werden niet geraakt. Hierdoor greep de Engelsman via dubbel 4 de eerste set.

Zonneveld mist setdart, Smith komt op 2-0

Na een korte pauze begon Zonneveld aan de tweede set, maar miste drie pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Smith via tops meteen breaken. Deze break kreeg Zonneveld meteen ongedaan door in 15 darts terug te breaken. Dit volgde hij op met een 14-darter in zijn eigen leg om op 2-1 voorsprong te komen. In de vierde leg kreeg Zonneveld al de kans om de set naar zich toe te trekken, echter werd dubbel 4 nipt gemist voor een 104-finish. Smith raakte dubbel 8 en dwong een beslissende leg af. Met twee openingsscores van 140 greep Smith het initatief en produceerde uiteindelijk een 13-darter om op een 2-0 voorsprong te komen in sets.

Zonneveld knokt zich terug

Na de tweede en laatste pauze schoot ‘Smudger’ uit de startblokken. Met de tweede 170-finish van het toernooi hield Smith zijn eigen leg. Zonneveld antwoordde met een prima eigen leg, met een 16-darter kwam hij op 1-1. Legs 3 en 4 gingen ook met de darts mee, waardoor Smith de vijfde leg mocht beginnen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit gebeurde niet. Smith miste een 115-finish op dubbel 18, waarna Zonneveld een belangrijke 80-finish uitgooide om terug te komen tot 2-1 in sets.

Smith mag na kerst terug komen

Zonneveld mocht ook aan de vierde set beginnen, maar liep al vroeg tegen een break aan. Smith gooide een 16-darter voor de break om vervolgens met een 85-finish opnieuw op matchpoint te komen. Met een 13-darter hield Zonneveld nog wel zijn eigen leg, maar het was uiteindelijk Smith die de zege pakte. Met een 17-darter versloeg hij ‘Triple Z’ met 3-1 in sets en mag na kerst terugkomen om te spelen tegen Chris Dobey of William O’Connor.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ross Smith: 95,01 / 40,7%
Niels Zonneveld: 90,75 / 31,6%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *