Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dutch Open 2019 view

Nieuw WDF-toernooi gelijktijdig met World Masters

Afgelopen middag heeft de WDF meer bekend gemaakt over het nieuwe WDF-toernooi in Nederland, de criteria voor de World Masters, hoe de World Masters eruit gaan zien en de criteria voor de WDF WK Qualifiers. Lees hier meer.

WDF World Open

Precies een week geleden liet de WDF weten dat er een nieuwe rankingtoernooi in Nederland zou gaan komen, in de categorie ‘Silver’. Vrijdagmiddag is bekend geworden dat hier om de WDF World Open gaat. Dit toernooi zal gelijktijdig met de WDF World Masters plaatsvinden in Assen. De WDF World Open zal het laatste open rankingtoernooi zijn voor het WK, een aantal spelers kunnen met een goed resultaat op dit toernooi hun deelname voor het WK vaststellen. Dit toernooi zal dus niet meer meetellen voor kwalificatie voor de WDF World Masters.

Jeugd (jongens en meisjes) – Vrijdag 3 December
Heren – Zaterdag 4 December
Dames – Zondag 5 December

Het toernooi is open voor iedereen. Het inschrijfgeld voor de heren en dames is €25 en €10 voor de jeugd.

WDF World Masters

Even geleden werden de kwalificatiecriteria voor de WDF World Masters al bekend gemaakt voor alle categorieën. Vrijdagmiddag heeft de WDF ook laten weten hoe het toernooi eruit zal komen te zien. De heren en dames beginnen het toernooi op donderdag 2 December met een groepsfase. In elke groep zal één geplaatste speler komen, gebaseerd op de WDF Ranking op 29 November. De top 2 van elke groep zal zich plaatsen voor de knock-outfase. Die knock-outfase zal gedeelte op vrijdag 3 December gespeeld worden. Het podiumprogramma op de zaterdag en zondag zal later bekend worden gemaakt.

De jeugdtoernooien zullen op zaterdag 4 December worden gespeeld. Alle groepswedstrijden en de knock-outfase worden op één dag afgewerkt.

De volgende data zijn erg belangrijk:

Maandag 4 Oktober – Is de eerste cut-off datum om je te kwalificeren via de criteria.
Maandag 1 November – Is de datum waarop de lidorganisaties hun uitnodigingen in moeten dienen.
Maandag 29 November – Is de laatste cut-off datum om je te kwalificeren via de criteria.

WDF WK Qualifier

Op zondag 5 en maandag 6 December staan de WDF WK Qualifiers op het programma. Op zondag 5 December wordt het WDF Jeugd WK gespeeld voor de jongens en meisjes. Hiervoor mogen alleen de gekwalificeerden van de WDF World Masters aan deelnemen. Uiteindelijk plaatsen twee meisjes en vier jongens zich voor Lakeside (1-9 januari 2022), om daar de halve finales (jongens) en de finales (jongens en meisjes) te spelen.

Op maandag 6 December staat de WDF WK Qualifier voor de heren en dames gepland, de laatste kans om je te kwalificeren voor de eerste editie van het WDF WK. Alle deelnemers van de WDF World Masters die nog niet zeker zijn van een plaats op het WK, mogen gratis meedoen aan het kwalificatietoernooi. Spelers die zich niet hebben geplaatst voor de World Masters, krijgen ook een kans. Deze spelers dienen €50 als inschrijfgeld te betalen. De inschrijving start op 1 September.

Image courtesy of FOTO: Pim Huberts (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *