Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Marko Kantele

Nilsson en Kantele kwalificeren zich voor Euro Tours

Afgelopen vrijdag en zaterdag werden in Denemarken de laatste twee Euro Tour kwalificatietoernooien georganiseerd voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten. Dennis Nilsson en Marko Kantele waren succesvol.

Belgian Darts Open

Vrijdagavond stonden 16 spelers aan de start van het twaalfde kwalificatietoernooi voor de Euro Tour, waaronder 10 spelers uit Denemarken. Slechts één van hen wist de halve finale te behalen, Tom Veje Kristensen. De overige drie halve finalisten kwamen allemaal uit Zweden; Dennis Nilsson, Johan Engström en Andreas Harrysson.

Het waren Nilsson (versloeg Engström 6-2) en Harrysson (versloeg Kristensen 6-2) die overbleven in de finale. Het was Nilsson die beter van start ging in de finale met een 3-1 voorsprong, maar het was Harrysson die sterk terug kwamen en zelfs op een 5-4 voorsprong kwam. Toch was het Nilsson die zich kwalificeerde voor zijn derde Euro Tour van het jaar, met finishes van 76 en 68 won de Zweed met 6-5.

Halve finales
Dennis Nilsson 6-2 Johan Engström
Andreas Harrysson 6-2 Tom Veje Kristensen

Finale
Dennis Nilsson 6-5 Andreas Harrysson

Gibraltar Darts Trophy

Zaterdagavond streden opnieuw 16 spelers voor 1 ticket op de Euro Tour, de Gibraltar Darts Trophy. Dennis Nilsson kende opnieuw een sterk toernooi door voor de tweede keer de finale te behalen. In de halve finales was hij te sterk voor de winnaar van Pro Tour 5, Andreas Harrysson. In de finale trof hij Marko Kantele, die eerder Daniel Larsson en Andreas Toft Jørgensen versloeg.

Na een gelijkopgaand begin in de finale, was het Kantele die het eerste gaatje sloeg in de finale. Met een 16- en 19-darter kwam de Fin op een 4-2 voorsprong. Nilsson brak wel meteen in 13 darts terug, maar kon niet op gelijke hoogte komen. Met een 59-finish kwam Kantele op matchpoint om vervolgens met een 14-darter de 6-3 overwinning binnen te halen en een ticket voor de Gibraltar Darts Trophy!

Halve finales
Marko Kantele 6-3 Andreas Toft Jørgensen
Dennis Nilsson 6-4 Andreas Harrysson

Finale
Marko Kantele 6-3 Dennis Nilsson

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *