Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Noppert overleeft matchpijl Perez op Grand Slam 

Danny Noppert zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn eerste Grand Slam-wedstrijd van dit jaar. Hij versloeg de Filipijnse debutant Christian Perez met 5-4, maar zag zijn voorsprong bijna wegglippen.

Perez, die zich kwalificeerde door het Asian Championship te winnen, had de eer om de wedstrijd af te trappen. Nadat de Filipino kort daarop de bullseye miste om zijn leg te behouden, wist Noppert al meteen een break te plaatsen. In dertien pijlen verzilverde ‘The Freeze’ deze vervolgens ook, waarna Perez met achttien darts zijn eerste leg liet noteren.  

Met een 124-finish en in twaalf pijlen trok Noppert de tussenstand hierna op tot 3-1. Zijn tegenstander, die in december ook zal aantreden op het WK, bleef op korte afstand door zijn eigen leg te behouden. Noppert deed dat echter ook en had daar slechts dertien pijlen voor nodig. Door middel van een knappe 95-finish behield de Filipino nogmaals zijn eigen leg en in twaalf pijlen wist de 40-jarige vervolgens ook een break te plaatsen. Zo kwam hij op gelijke hoogte (4-4) en matchpoint.  

Nadat Perez een matchpijl miste op dubbel achttien, sleepte Noppert in twintig pijlen de overwinning binnen. Hij zal het in de groepsfase nog moeten opnemen tegen Simon Whitlock (zaterdag) en Mensur Suljović (zondag). 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages 
Danny Noppert: 95.61 / 83.3% 
Christian Perez: 85.43 / 36.4% 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *