Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Bijna 105 gemiddeld: Noppert door naar kwartfinale in Stuttgart 

Danny Noppert behaalde als enige Nederlander de derde ronde van de European Darts Grand Prix, nadat hij zaterdag met 102 gemiddeld won van Michael Smith. Nu mocht hij het opnemen tegen de 22-jarige Noord-Ier Nathan Rafferty. En dat deed hij, zacht uitgedrukt, zeer aardig.  

Het was Rafferty die de wedstrijd aftrapte. Het jonge talent, dat Dirk van Duijvenbode onderuithaalde in de vorige ronde, behield zijn leg binnen vijftien pijlen. Dit deed hij door via de bullseye een knappe 81-finish te gooien. De twee legs daarna werden eveneens gewonnen door degene die ‘m begon: in zestien darts voor Noppert en in achttien voor Rafferty. 

Rafferty plaatste de eerste break van de wedstrijd in dertien pijlen. De leg die hij van ‘The Freeze’ afsnoepte, wist hij echter niet te verzilveren: hij miste dubbel achttien en zag Noppert de dubbel twintig raken om terug te breken. Daarvoor had Noppert slechts dertien pijlen nodig. Tussenstand: 3-2 in het voordeel van Rafferty. 

Vervolgens hengelde Noppert ook de volgende leg binnen: in elf pijlen trok hij de stand gelijk. De twee daaropvolgende legs gingen evenzo met de darts mee. Rafferty had daarvoor zestien pijlen nodig en Noppert twaalf.  

Noppert deed daarna waarin Rafferty faalde: een 121-finish via de bull. De huidige nummer twaalf van de wereld brak de Noord-Ier op deze wijze en vormde de stand om naar 5-4 in zijn eigen voordeel. Op een haar na miste hij even later 124 voor de match. Nadat hij Rafferty nogmaals zonder succes de 121 zag aanvallen, greep de Fries in vijftien pijlen alsnog de winst: 6-4. Noppert mag het zondagavond opnemen tegen Peter Wright in de kwartfinale. 

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:  
Danny Noppert: 104.93 / 60.0% 
Nathan Rafferty: 100.84 / 30.8%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *