Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Noppert

Danny Noppert overgebleven Nederlander, na winst op Smith

Slechts één Nederlander heeft de finaledag van de European Darts Grand Prix bereikt. Danny Noppert versloeg zaterdagavond Michael Smith met 6-4 in een geweldige wedstrijd. Lees hier meer.

Danny Noppert begon fantastisch aan de partij door de eerste twee legs te pakken in 15 en 16 darts. Vervolgens gingen er 5 legs op een rij met de darts mee voor een 4-3 tussenstand. Zo gooide Smith in zijn legs uit in 11,12 en 16 darts, terwijl Noppert dit deed in 18 en 13 darts. In leg 8 brak Smith toch terug met een 70-finish voor 4-4. Echter was de gelijke stand van korte duur, Noppert gaf gas in leg 9. Smith miste een 69-finish om op voorsprong te komen, waarna Noppert via dubbel 8 meteen weer brak. Die klap kon Smith niet meer ongedaan maken. Met een 124-finish in 12 darts schakelde de Fries met 6-4 Smith uit en plaatste hij zich voor de finaledag. Beide spelers noteerden een gemiddelde van boven de 102!

Danny Jansen, Jelle Klaasen, Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode redden het niet in Stuttgart. Van Duijvenbode die vrijdag nog een demo-toernooi won, kon een 4-0 achterstand tegen Nathan Rafferty niet meer ombuigen en verloor uiteindelijk met 6-3.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *