Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Ongelooflijk: BDO zet alle trofeeën te koop (waaronder WK-trofee Barney)

De British Darts Organization (BDO) heeft zich opnieuw in een slecht daglicht gezet. Nadat de voormalig prestigieuze dartsbond de afgelopen jaren haar best heeft gedaan om de WK-trofeeën van Wayne Warren en Mikuru Suzuki (laatste winnaars) af te pakken, staan ze nu te koop.

De trofeeën – waaronder die van het BDO WK en de Winmau World Masters – zijn gespot op een Engelse veilingsite. In totaal staan er maar liefst 39 prijzen te koop.

De bekers zijn niet zomaar een stukje metaal, het is echte dartsgeschiedenis. Op de WK-trofee zijn bijvoorbeeld genoeg Nederlanders te lezen. Raymond van Barneveld (4x), Jelle Klaasen en Christian Kist hielden exact diezelfde beker omhoog. Het hoogste bod staat tot nu toe op slechts 500 pond.

World Masters
Naast de WK-trofeeën staan ook de Winmau World Masters-trofeeën voor het grijpen. Dit toernooi werd onder anderen door Van Barneveld en Michael van Gerwen gewonnen in de BDO-tijd. Bij de vrouwen pakten Francis Hoenselaar, Karin Krappen en Aileen de Graaf ooit de titel.

Ook prijzen van de World Trophy en British Gold Cup staan te koop. De verkoop is mogelijk omdat de BDO op papier nog bestaat. De trofeeën zijn waarschijnlijk onderpand geweest voor het faillissement.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Ongelooflijk: BDO zet alle trofeeën te koop (waaronder WK-trofee Barney)