Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
International Darts Open 2023

PDC Europe-voorzitter kondigt primeur aan: ‘Euro Tour reist volgend jaar af naar nieuw land’

In Riesa werd afgelopen weekend de 100ste European Tour georganiseerd, met Gerwyn Price als grote winnaar. Online Darts ging in gesprek met PDC Europe-voorzitter Werner von Moltke, die ook met een primeur kwam. Lees hier meer.

De Euro Tour wordt namelijk steeds internationaler. Recent werden voor het eerst PDC-toernooien in Tsjechië, Hongarije en België georganiseerd. Per 2024 wordt er nog een land aan de kalender toegevoegd.

Terugblik

“Het is een hele reis geweest om de 100ste European Tour te bereiken en een hele ontwikkeling geweest vanaf waar we zijn gestart. Het hele team kan trots zijn op wat we hebben bereikt, maar we zijn nog niet klaar”, aldus Von Moltke die trots en tevreden terugkijkt op de ontwikkeling die de European Tour heeft doorgemaakt in de laatste 11 jaar.

Zwitserland

De Euro Tour breidt zich steeds meer uit naar verschillende landen in Europa. Vroeger werd er gespeeld in slechts 2 of 3 landen, in 2023 is de tour actief in 6 verschillende landen. “Het was duidelijk dat we de European Tour wilden laten beginnen in Duitsland, omdat PDC Europe hier was gevestigd en het makkelijker was te organiseren. De European Tour wordt nu steeds internationaler. Het plan is om naar nog meer Europese landen te gaan. We zijn nu in Hongarije, Tsjechië, Oostenrijk, België, Nederland en volgend jaar gaan we naar Zwitserland.”

De PDC Europe-voorzitter bevestigd hier dat de European Tour volgend jaar haar debuut zal maken in Zwitserland, om precies te zijn in Zürich. “We gaan naar Zürich, in dit geval een duidelijke beslissing. We zijn constant in gesprek met de PDC over waar we eventuele nieuwe Euro Tours kunnen gaan organiseren. We denken hierbij ook aan Italië, Spanje en Frankrijk. Het is echter geen wensenlijst, je hebt namelijk een datum nodig, een locatie die past en het moet in onze kalender passen. Het is niet van ‘ik wil naar Parijs op deze data en deze locatie’.”

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

PDC Europe-voorzitter kondigt primeur aan: ‘Euro Tour reist volgend jaar af naar nieuw land’