Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - International Darts Open 2023

Gerwyn Price domineert en grijpt ook titel in Riesa

Gerwyn Price steekt op dit moment in absolute topvorm: na zijn titel in Leverkusen is hij deze week ook de sterkste in Riesa. Michael van Gerwen wordt in de finale aan de kant gezet: 8-4.

Het 100e European Tour-toernooi kreeg een finale tussen de twee beste spelers met de meeste titels op de European Tour: Michael van Gerwen tegen Gerwyn Price. Verrassend genoeg troffen ze elkaar nog nooit in een finale op deze podia dwars door Europa. De start van deze eerst ontmoeting was echter veelbelovend: Van Gerwen miste 164 maar nipt op de bull, waarna Price 134 uitgooide. De Welshman volgde dit met een 14-darter, maar door vier missers op de dubbel vergat hij door te drukken.

Van Gerwen creëerde kansen om zich terug te vechten in de wedstrijd, maar op de dubbels was de Nederlander allesbehalve scherp. In plaats van een 3-2 voorsprong kwam hij zo 4-1 achter. Price nam de teugels stevig in handen en drukte daarna met legs in 15 en 12 nog verder door. De Welshman lijkt de laatste weken weer in topvorm en ook in Riesa etaleerde hij dat. ‘The Iceman’ kon rustig toezien hoe Van Gerwen twee legs op rij won, want met een 14-darter kroop hij daarna richting de eindstreep. Uiteindelijk moest hij het met een 8-4 zege doen: Gerwyn Price is op dit moment de beste speler ter wereld.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 100.46 / 19%
Gerwyn Price: 105.64 / 42.1%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *