Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

PDC let op uw zaak, schandalige vertoning op WK Darts

Alex Tabern stond op het podium te wachten op Michael van Gerwen, maar de begintune van Pink Floyds “Shine on your crazy diamond”, bleef wel erg lang aanhouden. Wat er ook gebeurde geen Michael op het podium. Later bleek dat een dronken idioot, darthooligan of hoe je het maar wilt noemen, een vol glas bier in het gezicht van onze Nederlander gooide. Een incident, ik denk het niet. De PDC moet eens goed nadenken over dit soort acties.

Iedereen doet wel eens laatdunkend over de BDO, feit is dat bij deze toernooien, oh ja het niveau is minder, het publiek komt om darten te kijken, net zoals ik en andere dartfans. Dat is bij de PDC afgegleden. Mensen komen om te zuipen, een reden om een feestje te hebben, boe roepen als er net een 9 darter wordt gemist, een wat tragere speler intimideren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat er twee mannen of vrouwen op het podium staan die hun sport beleven interesseert de dronken meute niks. Een toernooi bezoeken is schijnbaar een reden om bij moeder de vrouw weg te gaan, of bij manlief zo u wilt. De PDC heeft dit, met alle dollartekens in de ogen zo gewild. Grote zalen, fusten vol met bier en gaan met die banaan. Maar de sport gaat naar de kloten. Natuurlijk in een vol voetbalstadion zitten ook idioten, maar het gros komt toch om naar hun club te kijken. Dat ideaal is langzaam aan het wegebben bij de PDC. Wij voor de televisie, zien darten. Maar de tweeduizend mensen of meer in de zaal interesseert het geen bal. De bierpomp is de enige interesse. Het trieste hoogtepunt was zaterdagavond, toen Michael van Gerwen vlak voor zijn opkomst een bierdouche over zich heen kreeg. Ja natuurlijk werd de man die gooide weggevoerd. Maar veel bedenkelijker is het dat de PDC niet wenste te reageren. Live in de uitzending van RTL 7 kreeg Arjen van der Giezen contact met de verantwoordelijke van de PDC, maar natuurlijk wenste de man niet te reageren. Laf en onbekwaam. Als de PDC het darten wil promoten heb ik een advies, promoot het darten, reageer als een volwassene en voel liefde voor het darts, en niet alleen voor het geld.

 

Deel dit:
Lees ook

2 reacties

  1. Wat een verschrikkelijk onzinnig stuk. Ik heb ook in die zaal gezeten en er wordt wel degelijk meegeleefd de wedstrijd. Nu is er een keer een incident en is iedereen in paniek en moet alles ineens veranderen.
    Hou alsjeblieft op met dit gezeur en geniet van het darten, de sfeer en het publiek op je eigen manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *