Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martijn Kleermaker

PDC WK: 11 Nederlanders al zeker van deelname

Het was ‘Judgement Day’ in Barnsley, het laatste Players Championship-toernooi van het jaar stond op het programma. Er werd gestreden om o.a. de laatste WK-tickets (via de Pro Tour). Drie Nederlanders hadden nog werk te doen om hun WK-tickets veilig te stellen.

Het ging hierbij om Geert Nentjes (25.250 pond), Martijn Kleermaker (25.000 pond) en Jeffrey de Zwaan (24.000 pond). Alle drie heren hadden minimaal één overwinning nodig om goede zaken te doen richting kwalificatie. Nentjes en Kleermaker lukten dit. Kleermaker versloeg Ross Montgomery met 6-3, waarna hij in de tweede ronde met 6-1 werd uitgeschakeld door Damon Heta. Nentjes bereikte de bordfinale, na overwinningen op Kenny Neyens (6-5) en Mickey Mansell (6-4). Bij de laatste 32 was Stephen Bunting met 6-1 te sterk. Met deze resultaten zien we Nentjes en Kleermaker beide terug in december op het PDC WK.

Jeffrey de Zwaan redde het niet. Voorafgaand Players Championship 30 stond De Zwaan op de laatste plaats dat recht gaf tot het WK via de Pro Tour Order of Merit. De Zwaan noteerde een gemiddelde van 102, maar moest zich in de eerste ronde toch erkennen in Daryl Gurney met 6-5. John O’Shea, Adam Gawlas en Ryan Joyce wonnen hun openingswedstrijd en gingen hierdoor over ‘The Black Cobra’ heen op de ranglijst. Alle drie spelers verloren vervolgens hun tweede ronde partij, wat resulteerde in dat O’Shea en Gawlas zich plaatsten voor hun allereerste WK.

Naast Kleermaker en Nentjes hebben ook Nederlanders Jermaine Wattimena, Raymond van Barneveld, Danny Jansen en Niels Zonneveld zich gekwalificeerd voor het PDC WK via de Pro Tour Order of Merit. Michael van Gerwen, Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort waren al zeker voor deelname door hun positie in de top 32 van de wereldranglijst. Danny van Trijp kwalificeerde zich via de Challenge Tour, en zal daarmee zijn debuut maken in Alexandra Palace.

Hiermee komt het aantal Nederlanders op het PDC WK op dit moment op 11 uit. Dit kunnen er nog meer worden, met nog een aantal WK-kwalificatietoernooien te gaan.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

PDC WK 2023 - Nederlanders

Pro Tour Qualifiers voor PDC WK:
Josh Rock
Andrew Gilding
Martin Lukeman
Madars Razma
Rowby-John Rodriguez
Scott Williams
Jim Williams
Ryan Meikle
William O’Connor
Steve Beaton
Jermaine Wattimena
Simon Whitlock
Keane Barry
Keegan Brown
Ricky Evans
Alan Soutar
Karel Sedlacek
Raymond van Barneveld
Jamie Hughes
Matt Campbell
Danny Jansen
Mike de Decker
Ritchie Edhouse
Boris Krcmar
Cameron Menzies
Luke Woodhouse
Mickey Mansell
Geert Nentjes
Niels Zonneveld
Martijn Kleermaker

John O’Shea
Adam Gawlas

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *